Meny Stäng

Glashuset Restaurang & Bar i Stockholm – en trevlig kväll

Annons

Glashuset Restaurang & Bar i Stockholm bjuder på härlig miljö med glasväggar, grönska och uteserveringar, på Strandvägen på Östermalm. Här åt vi mycket god mat och hade en väldigt trevlig kväll.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Glashuset Restaurang & Bar

Huset som inrymmer Glashuset Restaurang & Bar startade en gång i tiden som en arkitektritad mack, ritad av arkitekten Peter Celsing. Efter att ha hyst många olika verksamheter transformerades byggnaden 2018 till restaurang och brasserie, med matsal, barer och uteserveringar. Vi var här i helgen, för att fira Peters äldste sons mammas födelsedag. Det blev en väldigt trevlig kväll!

Glashuset Restaurang & Bar

Glashuset Restaurang & Bar ligger vid Kajplats 18, på Strandvägen i centrala Stockholm.

Fint läge på Strandvägen

Glashuset Restaurang & Bar ligger verkligen fint längs vattnet på Strandvägen. När det är varmt kan man sitta på uteserveringarna, och när det är ruggigt kan man flytta in i den nästan växthuslika miljön.

Glashuset Restaurang & Bar

Utanför ligger båtar och fartyg av olika slag. Här hittar man allt från passagerarfartyg till exklusiva lyxyachts.

Strandvägen

En god middag – som till slut mättade

På Glashuset Restaurang & Bar kan man välja mellan rätter som beskrivs som ”Smaller” och rätter som beskrivs som ”Bigger”. Dessutom finns snacks och desserter.

I vårt sällskap valde några två ”smaller” medan andra valde en ”bigger”. Peter valde röda räkor samt langos med svamp och tryffel, vilket var två av de mindre rätterna. Mycket gott enligt honom!

Glashuset Restaurang & Bar - röda räkor
Glashuset Restaurang & Bar - langos

Jag (Helena) valde röding, vilket var en rätt som beskrevs som ”bigger”. Rödingen var verkligen mycket god och tillbehören var väldigt fräscha och passade utmärkt. Tyvärr blev jag inte ens i närheten av mätt.

Berget under fisken ser kanske stort ut, men utöver någon mikroskopisk potatis bestod högen endast av skivad och rullad gurka, fänkål och pesto. Detta var för all del mycket gott, men när jag ätit upp allt var jag fortfarande väldigt hungrig …

När de andra började välja bland de smarriga efterrätterna valde jag istället att beställa in en av de största ”smaller”-rätterna, en langos. Denna var lite matigare och ja, nu blev jag (lagom) mätt!

Glashuset Restaurang & Bar - röding

En trevlig kväll

Vi hade en väldigt trevlig kväll! På fotot nedanför ser du från vänster Peters äldste son Robin, Robins mamma Jeanette, Robins halvsyster Felicia, Robins fru Alexandra och Peter. När vi (till slut) var mätta och nöjda lämnade vi vårt bort och fortsatte till restaurang Tako, där vi hängde i baren några timmar.

WIFI.se
Glashuset Restaurang & Bar

Vårt omdöme om Glashuset Restaurang & Bar

Glashuset Restaurang & Bar är ett väldigt trevligt ställe för ett glas eller en bit mat. Servicen var utmärkt och alla maträtter smakade mycket bra. Vi skickar med en lite hälsning om att vi hade önskat en större portion av rödingen!

Har du varit på Glashuset Restaurang & Bar? Hur var din upplevelse? Berätta gärna!

Fakta om Glashuset Restaurang & Bar i Stockholm

  • Landskap: Uppland
  • Län: Stockholms län
  • Kommun: Stockholm
  • Adress: Kajplats 18, Strandvägen
  • Läs mer: Du hittar mer info om restaurangen på restaurangens webbplats.

Service och praktisk info

  • Öppettider: För närvarande 11:30 – sent (okt 2021)
  • Priser: Rätter ”smaller” run 200 kr, rätter ”bigger” runt 250 kr
  • Vegetariskt: Vegetariska alternativ finns.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev