Meny Stäng

Följ vår resa i Turkiet – detta ska vi göra

När du läser detta är vi redan på plats i Turkiet. Resan är en pressresa arrangerad av Turkiets turistbyrå och vi ska utforska Istanbul och Kappadokien, tillsammans med skribenter från andra delar av Europa. Vi har aldrig varit i Turkiet förut, så detta känns väldigt spännande!

Turkiet – ett spännande land

Turkiet är ju ett land som ligger på gränsen mellan Europa och Asien, och det känns som att man kan mötas av en vild mix av kulturer och intryck. Dessutom finns det väldigt dramatisk natur och mycket intressanta historiska platser. Istanbul är en plats som lockat oss länge, och Kappadokien ser ju ut som något från en drömvärld!

Vad står på programmet?

Här kan du se några av de platser och aktiviteter som står på programmet, ackompagnerat av några bilder från bildsajten Pixabay. Av erfarenhet vet vi i och för sig att program på den här typen av resor har en tendens att ändra sig, men det ger i alla fall lite idéer om vad vi kanske kommer se och göra …

Hagia Sofia

I Istanbul ska vi förstås se den kanske allra största sevärdheten, moskén Hagia Sofia. Denna imponerande byggnad finns upptagen på Unescos världsarvslista och har en lång och spännande historia.

Fler upplevelser i Istanbul

Vi kommer förmodligen också hinna med en del andra sevärdheter i Istanbul. Det ser ut som att vi ska besöka ett torn som heter Galata Tower, besöka Grand Bazaar och strosa på stadens mest kända gator.

Flygresa till Kappadokien

Efter en inledande start i Istanbul ska vi flyga inrikes till Kappadokien. Här väntar ett riktigt spännande program med Kyakapi grotthotell, grottor, utomhusmuseer och kloster. Miljön här är helt enastående. Vi har tittat på bilder och vi sitter bara och gapar. Det ska bli intressant att se detta på riktigt!

Det är också i den här miljön som det är tänkt att vi ska flyga luftballong. Det verkar ju helt fantastiskt! Fast ja, någon undrade ju hur jag (Helena), som är höjdrädd, ska fixa det, och det återstår ju att se …

Vill du följa resan?

Vi ska försöka uppdatera här på bloggen under resan, men som vanligt kommer vi bara hinna skriva en del under resan, och får sedan skriva klart när vi kommit hem. Om du vill ha ännu mer ”här och nu”-uppdateringar är du välkommen att följa på Facebook och Instagram. På Instagram varvar vi bilder med stories (händelser) och reels (filmrullar). Och obs! Även om ”introtexten” står på engelska så skriver vi alltid på svenska först!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev