Meny Stäng

Film från Filippinerna … och några vardagsfoton

Idag kan vi visa en film från Filippinerna. Peter har klippt ihop en film för After Work TV, som vi samarbetar med, och vi visar även filmen här. Dessutom bjuder vi på några foton från vår ”vardag” här på Malapascua.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Film från Filippinerna

Peter har alltså klippt ihop en film om vår resa till Filippinerna, och om den första tiden i Cebu City samt på ön Malapascua. Du kan se filmen (som är 13 minuter lång) här nedanför. Glöm inte att sätta på ljudet på datorn!

Filmen visas även på After Work TV, som är en ny play-kanal för alla Sveriges seniorer. ”After Work” syftar alltså på tiden när man blivit pensionär, det vill säga ”efter jobbet”. Ganska fyndigt, eller hur?

Hur som helst så känns detta samarbete väldigt roligt, och det är kul att våra filmer visas även där. Detta var avsnitt 1, och fler filmer kommer med tiden.

Vår vardag på Malapascua i Filippinerna

Vi hänger på ön Malapascua och medan vi förbereder för båtluff i Filippinerna har det blivit lite av vardag här. Vi hänger ganska mycket utanför vårt boende på Hiltey’s Hide Out, där vi sitter och jobbar vid datorerna.

Det är inte bara FREEDOMtravel som ska uppdateras. Vi har flera skrivprojekt på gång, plus att jag (Helena) skriver artiklar på uppdrag åt ett företag i husbilsbranschen.

Vi rör oss också en hel del i Malapascuas små gränder. Det finns inga bilar här, så det är promenad eller moppe som gäller.

Ibland har vi tagit oss ner till båten Dotche, som vi ska båtluffa med, och då blir det också promenad genom tät grön terräng.

Äta bör man, annars dör man. Vi har ätit nere vid stranden några gånger, bland annat god pizza för runt 90 kronor/person, men det blir dyrt att äta där i längden. Tar man sig bara en liten bit från stranden blir priserna bättre, och man kan äta en bra middag för 40-50 kronor per person.

En öl kostar sedan runt 15 kronor. På bilden ser du oss på ett av våra favoritställen, där vi ätit god mat i form av till exempel adobo (filippinsk gryta), kyckling i sötsur sås, vårrullar och Chicken Cordon Bleu.

Det är också vanligt att man pekar på råvaran man vill ha (till exempel kyckling, fläskkött, fisk, räkor musslor, majskolvar eller grönsaksspett) och får detta grillat, tillsammans med ris och kanske lite soja och chilifrukter.

WIFI.se

Om man vill äta ännu enklare kan man göra som vi ibland gör på lunchen. Då handlar vi en kopp med nudlar och häller på kokande vatten från vattenkokaren vi har på hotellet. Då kostar inte lunchen många kronor!

Fortsatt samarbete med Alltomhusbilen.se

Som sagt så jobbar vi ju när vi är här och en sak vi fixat är att vi utvecklat samarbetet med onlinemagasinet Alltomhusbilen.se. Nu finns inte bara våra svenska artiklar om husbilsdestinationer där, utan också våra tyska, i deras meny under ”Resmål”, med rubrikerna ”Svenska pärlor” och ”Tyska pärlor”. Snart kommer ännu fler länder!

Syftet är att Alltomhusbilens läsare ska kunna hitta artiklar om resmål. Du som redan hittat till vår sajt hittar förstås artiklarna direkt här hos oss, under rubrikerna ”Sverige”, ”Europa” och ”Världen” i menyn, i toppen på sidan.

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka är att vi får ha vårt kontor i denna fantastiska miljö på Malapascua i Filippinerna. Det känns verkligen lyxigt att kunna jobba så! Dessutom känns det positivt och roligt att båtluffen närmar sig.

Din tur … Vad kan du lyfta fram som positivt från veckan?

Veckan som kommer

Under veckan som kommer fortsätter vi att hänga på Malapascua. Vi kommer, om allt går som tänkt, både åka över till den större ön Cebu för att handla och ge oss ut på fisketur. Samtidigt närmar sig båtluffen sakta men säkert!

Här på freedomtravel.se varvar vi rapporterna från Filippinerna med lite annat. Bland annat kan du vänta dig en gästartikel med Italieninspiration.

Två katter har somnat vid ingången till vårt hotellrum …

Missade du förra Happy Friday? Läs Skönt häng (och vardagsbestyr) på Malapascua

Prenumerera på vårt nyhetsbrev