Meny Stäng

Sista minuten-rusning, kroppsstress och Winter Lights

Annons

Måndag betyder som vanligt resenyheter här på FREEDOMtravel. Denna vecka handlar det om rusning efter sista minuter-resor, kroppsstress inför strandhänget, evenemanget Winter Lights och en del annat. Håll till godo!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Ostadigt väder skapar rusning efter sista minuten-resor

Trots nyheterna om värmebölja i södra Europa så fortsätter svenskarna att resa till Medelhavet i sommar. De senaste veckornas regniga väder i Sverige har gjort att bokningarna av sista minuten-resor ökat med 34 procent jämfört med den soliga midsommarveckan, enligt resebyrån Ticket. De mest populära resmålen är Spanien och Grekland, men Ticket ser även många bokningar till Kroatien, Cypern och Turkiet. Även Kanarieöarna har ökat i sommar, trots att detta annars framförallt är en populär destination under vinterhalvåret.

Nära hälften känner kroppsstress inför stranden

En ny undersökning från Countryside Hotels visar att nästan hälften av svenskarna känner kroppsstress inför att gå i badkläder på publika stränder. Samtidigt har 19 procent satsat på kost och motion för att komma i form till strandsäsongen. Undersökningen visar också att nästan fyra av tio dricker mer på sommaren och nära var tionde tar en vit period efter ledigheten. Cirka 23 procent tittar mindre på skärm under sommaren och 11 procent tittar mer. En majoritet, 51 procent, får dåligt samvete om de sitter inne vid fint väder.

Över 50 stränder på Kanarieöarna belönas med Blå Flagg

Tack vare Kanarieöarnas geografiska läge och vulkaniska landskap bjuder ögruppens kustlinje på allt från vidsträckta sandstränder till undangömda vikar med svart lavasten och klippformationer. I år, 2023, har 56 stränder runtom ögruppen tilldelats den prestigefulla miljöutmärkelsen Blå Flagg. Blå Flagg är en internationell miljöutmärkelse som baseras på flera olika kriterier såsom god vattenkvalitet, servicefaciliteter och säkerhet. Kanarieöarnas 56 stränder med Blå Flagg kan jämföras med Sveriges nio.

Detur satsar på charterresor från Luleå

Lagom till höstlovet börjar Detur att erbjuda charterresor direkt från Luleå Airport. Med helt nya ägare i Aventura Rejser (Aventura Travel Group), siktar man på att erbjuda spännande resor och resmål till resenärer i norra Sverige. Första destination att lanseras är en höstlovscharter till Chania på Kreta med avresedatum den 27 oktober i samarbete med Enter Air. Om efterfrågan är stor kan Detur addera både avgångar och destinationer i snabb takt.

Flix lanserar bussförbindelse Finland – Polen

Med start den 27 juli startar FlixBus en ny linje mellan Finland och Polen via Estland, Lettland och Litauen. Den nya linjen utgår från Warszawa med slutdestination i Vasa (Finland). Bussförbindelsen innebär att nio finska städer läggs till i FlixBus nätverk. Rutten utgår från Warszawa i Polen och går via Litauen, Lettland, Estland och vidare till Finland. Här stannar bussen i Helsingfors, Esbo, Åbo, Reso, Raumo, Björneborg, Närpes med slutstation Vasa.

Winter Lights får världspremiär på Skansen i Stockholm 27 oktober

Det nya och unika konceptet Winter Lights kommer till Stockholm i vinter, och får världspremiär på Skansen när vi har det som mörkast.
Besökare kommer att kunna fördjupa sig i en spektakulär vandringsled av magiskt ljus och ljud. Den visuellt praktfulla och 1,5 kilometer långa promenaden som kantas av skräddarsydda ljudinstallationer öppnar den 27 oktober. Winter Lights kommer också komma till Gunnebo Slott och Trädgårdar i Mölndal 17 november.

Veckans reflektion

Det är intressant att det är sådan rusning till Medelhavet trots värmebölja. För egen del undviker vi gärna sådan hetta, men visst kan vi förstå att det är tråkigt om man bara har regn på semestern. Hettan blir ju också mer hanterbar om man bor på luftkonditionerat hotell med pool till exempel … Vad tycker du om regn kontra extremvärme?

Missade du förra resenyheterna? Läs Husbilsstatistik, sommarevent och sommarens favoritresmål

Prenumerera på vårt nyhetsbrev