Annons

Då var det måndag igen, och det betyder som vanligt resenyheter här på FREEDOMtravel, även om det är semestertider. Håll till godo!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Nyregistreringen av husvagnar och husbilar minskar

Nyregistreringen av både husvagnar och husbilar minskar, enligt Husvagns- och Husbilsbranschens Riksförbund. Trots detta är intresset för mobilt boende på rekordnivåer. Svensk Camping (SCR) uppger i sin senaste medlemsenkät att branschen går mot ännu ett rekordår och att bokningsläget är bättre eller lika bra i år jämfört med förra året. Även försäljningen av begagnade fordon går fortsatt bra.

  • Husvagnsregistreringar juni 2023: 231 husvagnar (Motsvarande månad förra året: 461 husvagnar)
  • Husbilsregistreringar juni 2023: 343 husbilar (Motsvarande månad förra året: 528 husbilar)

Svenskarnas favoritresmål i sommar

Malaga, Alicante och Mallorca tar täten som de mest eftertraktade resmålen, enligt resebyrån Tickets senaste bokningsstatistik. Denna sommar väljer många svenskar att utforska Europa, lockade av smidiga direktflyg, historiska sevärdheter och kulinariska upplevelser. Hit reser svenskarna i sommar:

  1. Malaga
  2. Alicante
  3. Mallorca
  4. Split
  5. London

Unsdagar blir årligt sommarevent i Helsingborg

Förra sommaren hade Unsdagar premiär i Helsingborg och nu är det uppskattade eventet tillbaka. Den 26 juli är det säsongspremiär för Unsdagar och fyra onsdagar i rad bjuder HBG City in helsingborgare och besökare att unna sig en sommarkväll med underhållning av lokala musiker och profiler på Konsul Trapps plats.

Naturvärdarna är tillbaka i Halland

Efter förra årets succé är Visit Hallands naturvärdar tillbaka och ska sätta Halland på kartan genom att hjälpa besökare att upptäcka nya platser. Sommaren 2022 anställdes fem naturvärdar i Halmstad som ett test. Initiativet kom från Visit Halland och blev mycket lyckat. I år utökas projektet och hela sexton naturvärdar är rekryterade och på plats i Halmstad, Varberg och Hylte under vecka 26-32.

Foto: Jeanette Bengtsson / Visit Halland

Gallerian i Stockholm öppnar turisthub

Gallerian, belägen i centrala Stockholm, öppnar turisthub som ger stockholmare och besökare tips på sevärdheter och aktiviteter att göra under sommaren i Stockholm. Under perioden 17 juli – 20 augusti kommer en turisthub finnas tillgänglig i Gallerians huvudentré. Då kan besökare få en turistguide och Stockholmskarta med tips på olika aktiviteter och sevärdheter i Stockholms innerstad.

Foto AMF Fastigheter

Veckans reflektion

Det märks att det är sommar och semestrar, för denna vecka var det lite glest bland pressmeddelandena. Har du semester? Befinner du dig i Sverige eller utomlands?

Missade du förra resenyheterna? Läs gärna Husbilsstatistik, bästa glampings och sverige-bucketlist

Prenumerera på vårt nyhetsbrev