Då var det måndag igen, och alltså resenyheter här på FREEDOMtravel. Denna vecka handlar det om ”Husbilskampen” bland annat. Du hittar också andra blandade nyheter, med fokus på Sverige denna gång.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Sveriges Fordonsverkstäders Förening ansluter till Husbilskampen

Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF), Nordens största motorbranschorganisation med över 3000 medlemsföretag, ansluter sig till ”Husbilskampen”. Husbilskampen är en opinionskampanj för en rättvisare beskattning av husbilar, som tar hänsyn till husbilens särart som fordon, och drivs av Husvagnsbranschens Riksförbund (HRF) i samarbete med intresseorganisationer inom mobilt boende. Samtidigt intensifierar HRF sitt lobbyarbete, genom en utökad politisk dialog fram till riksdagsvalet.

Internationella turister välkomnas till Eskilstuna

Destination Eskilstuna har precis lanserat en webbplats på engelska med målet att nå ut till internationella turister. 2019 lanserades visiteskilstuna.se och nu kompletterar man med en engelsk version. Den nya webbplatsen är inte en kopia av den svenska versionen – nytt innehåll har tagits fram för att möta upp önskemål hos just den internationella resenären. Webbplatsen hittar du på: visiteskilstuna.se/eng.

SJ lämnar över Öresundstågtrafiken i förtid

SJ och Öresundståg har kommit överens om att avbryta samarbetet i samband med tidtabellsskiftet 2022/23. Det har tidigare framkommit att SJ och beställaren Öresundståg inte har varit överens om ansvarsfördelningen när det gäller underhållet av fordonsflottan. Efter förhandlingar har nu parterna enats om att avbryta samarbetet i december 2022. Drift och underhåll övergår från den 10 december till annan operatör.

BRA lanserar sommarlinje till Sälen från Ängelholm Helsingborg Airport

Inför sommaren lanserar BRA ytterligare en sommarlinje och denna gång till Sälen från Ängelholm Helsingborg Airport. Linjen flygs onsdagar och lördagar under perioden 6 juli till 26 juli. Direktlinjen till Sälen adderas till direktlinjen till Visby som också ska flygas från Ängelholm Helsingborg Airport i sommar, och är en del av den historiska satsning som BRA gör i sitt sommarprogram med bland annat sju direktlinjer till och från Visby.

Besöksrekord hos SkiStar i påsk med över 70 000 besökare på långfredagen

Intresset att spendera påsken i fjällen har varit större än någonsin i år. Både SkiStar Åre och Vemdalen nådde rekordnivåer under långfredagen med 18 000 respektive närmare 12 000 skidåkande besökare. Nu har flera skidorter avslutat säsongen. Hos SkiStar Åre pågår förberedelserna för fullt inför festivalen Åre Sessions den 28 april – 1 maj 2022.

Veckans reflektion

Beskattningen av husbilar är både konstig och orättvis, så det är bra att frågan drivs. I övrigt var det lite tunt med pressmeddelanden kring resor och camping denna vecka, måste vi säga.

Missade du förra resenyheterna? Läs Göta kanal 200 år och passfritt i ”Lilla Italien”

Prenumerera på vårt nyhetsbrev