Meny Stäng

Hamburg, Italien, Göta kanal och skärgårdsresor

Måndag betyder resenyheter här på FREEDOMtravel. Vi befinner oss just nu i Hamburg, och passande nog handlar två av nyheterna också om just denna tyska stad. Du som väntar på rapporter från vår resa behöver inte vänta länge till. Vi har haft fullt upp, men redan imorgon lovar vi att dela med oss av foton och berättelser!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Premiär för SJ nattåg Stockholm-Hamburg

1 september är det premiär för SJs nya nattåg Stockholm-Hamburg. Det är starten på en daglig, året-runt trafik med tåg mellan Sverige och Centraleuropa. Den 27 april startade biljettförsäljningen. Avgången från Stockholm sker 17:34, och efter flera stopp är tåget framme vid slutdestinationen cirka 06:30. Nattåget från Hamburg avgår 21:55 och ankommer Stockholm klockan 09:55.

Elbphilharmonie i Hamburg firar 5 år – med drönarshow

Konserthallen Elbphilharmonie i Hamburg firar fem år i år. Under dessa år har man gett över 2900 konserter och utsiktspunkten Plaza har besökts av 14,5 miljoner människor. En höjdpunkt under jubileet skedde den 28 april, med en ljusshow runt konserthuset med 300 drönare, skapad av konstnärsduon DRIFT. Samtidigt startade ”Hamburg International Music Festival”, som kommer pågå fram till den 1 juni.

Drönarna syns runt konserthallen. Foto: FREEDOMtravel i Hamburg.

Nu öppnar Göta kanal

När Göta kanal öppnar den 3 maj går startskottet för jubileumsåret och kanalens 200-årsfirande. Öppnandet av kanalen firas den 3 maj i Motala under närvaro av näringsminister Karl Petter Thorwaldsson och i Norrkvarn den 4 maj. Inför säsongen 2022 ser Göta kanal framför allt fyra trender:

  1. De utländska turisterna återvänder
  2. Naturupplevelser på land (vandra och cykla) fortsätter vara hett
  3. Kanalkryssning och båtsemester
  4. Skräddarsydda paketresor, där olika aktiviteter kombineras

Stort sug efter skärgårdsresor hos Stromma

Efter släppta pandemirestriktioner är lusten att ses och aktivera sig stort. På Stromma märker man ett kraftigt ökat intresse av företagets upplevelser. Bokningstrycket på skärgårdresor och matkryssningar har ökat med hela 23 procent i jämförelse 2019, som var ett av företagets rekordår. Topp 5 turer hos Stromma:

  1. Lilla skärgårdsturen med guide
  2. Under Stockholms broar
  3. Båtresa till Vaxholm
  4. Djurgården runt
  5. Tusen öars kryssning
Tusen öars kryssning med Stromma. Foto Magnus Rietz.

Solifer Polar inleder nytt samarbete i Norge

Husvagns- och husbilsbranschen utvecklas ständigt, så även Solifer Polar. Utveckling skapar möjligheter, och tillsammans med deras nyaste samarbetspartner i Norge ser Solifer Polar ljust på framtiden. ”Vi har beslutat att ingå ett samarbete med Bobilkjeden / Arve Opsahl AS och iCaravan AS som kommer att stärka vårt varumärke i Norge och skapar nya möjligheter för våra kunder” säger Tony Ekström, VD Solifer Polar AB.

Italien är tillbaka som charterdestination

Nu kan svenskarna äntligen boka sina resor till sin favoritdestination Italien igen. Det första flyget med TUI lyfter den 18e maj. Sicilien och Sardinien är två populära italienska resmål som nu går att boka charterresor till. Det finns även möjlighet att boka paketresor till Rom och Milano för de som vill känna på storstadspuls.

Veckans reflektion

Riktigt kul att kunna presentera två nyheter om Hamburg, där vi just nu är på plats med husbilen. Detta är en riktigt spännande stad som bjuder på mycket vatten och båtar, men också konst, musik … och graffiti. Mer kommer snart här på freedomtravel.se!

Missade du förra resenyheterna? Läs Sommarflyg – och de ansluter till husbilskampen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev