Meny Stäng

Österrike öppnar, avhopp från Elmia och årets Göta kanal-trender

Annons

Då var det dags för resenyheter igen! Även om vi idag rapporterar om ett land som börjar öppna upp, så är det fortfarande knepigt att resa utomlands och det kommer fortsatt vara ett stort fokus på Sverige.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Österrike öppnar igen den 19 maj

Den österrikiska regeringen har meddelat att landet öppnar upp igen från och med den 19 maj. Vilka regler som gäller beror på vilket land man reser ifrån, och läget kan förändras. Även efter den 19 maj krävs för svenskar negativt coronatest, vaccinbevis eller bekräftelse på att man haft covid-19 under de senaste 6 månaderna samt fem dagars karantän (eftersom Sverige för näravarande räknas som högriskland). Om incidenstalet i Sverige faller under 500 tas karantänkravet bort. Aktuell information hittar du på Austria.info.

Grand hotel Österrike

CampingSverige.se har fått ny kostym

”Ursäkta röran, vi har byggt om!”, skriver CampingSverige i ett meddelande. Campingportalen har fått ett nytt utseende och en rad nya funktioner. På CampingSverige hittar du campingplatser, ställplatser, återförsäljare och verkstäder. Här finns också nyheter inom camping, resereportage, produktnyheter, tester med mera.

Camping i Sjötorp

Svenskarnas sparande under pandemin går främst till resor

En färsk undersökning från Ving visar att drygt 5 av 10 svenskar har sparat mer pengar än vanligt under coronapandemin, och många vill använda pengarna för resor. Undersökningen visar att 44 procent vill resa oftare än tidigare, och endast 3 procent vill resa mer sällan. Detta sparar svenskarna till under pandemin:

  1. En resa (62 %)
  2. Speciella tillfällen med extra guldkant (38 %)
  3. En buffert om något oväntat sker (36 %)
  4. Långsiktigt sparande (33 %)
  5. Renovering av hemmet (14 %)
Hyatt beach

Forsbergs Fritidscenter kommer inte närvara på Elmia Husvagn Husbil 2021

Forsbergs Fritidscenter har, tillsammans med övriga varumärken i montern, beslutat att inte delta på Elmia Husvagn Husbil 2021. Beslutet är taget med hänsyn till medarbetare och kunder då man inte tycker att det är ansvarfullt att i rådande läge genomföra en mässa. Forsbergs Fritidscenter skriver att de istället kommer satsa på att utveckla föregående års succé på sina samtliga sju center. I samarbete med sina åtta husbils- och husvagnsmärken kommer de att fylla sina hallar med ett stort utbud av modeller.

elmia camping

Årets semestertrender på Göta kanal

När Göta kanal öppnar den 4 maj är antalet båtbokningar fler än någonsin. Även intresset för att komma via landvägen väntas bli stort. Göta kanal ser fyra tydliga trender i år:

  1. Naturupplevelser på land och vatten: Stort intresse för att cykla, paddla kajak eller sup och att prova skogsbad.
  2. Båtsemester hetare än på länge: Allt fler svenskar har fått upp intresset för båtsemester, och en ny gästhamn öppnar i Motala.
  3. Lyx och naturliv: Att uppleva naturen bekvämt väntas bli stort. Längs kanalen finns nya glampingställen samt lyxiga matställen och hotell.
  4. Skräddarsydda paketresor: Allt fler väljer skräddarsydda paketlösningar där olika aktiviteter kombineras. Nytt för i år är Svecia Travels färdiga paketresor för den som vill resa med egen bil.

veckans reflektion

Även om det är tekniskt möjligt att resa utomlands till flera destinationer så känns det fortfarande krångligt. Vi vill förstås uppleva andra länder, men det blir Sverige ett tag till, tills situationen känns mer under kontroll. Hur det blir med Elmia? Det känns osäkert …

Missade du senaste resenyheterna? Läs Göta kanal-rekord, turer i Visby och ofrivilliga turisters guide

Prenumerera på vårt nyhetsbrev