Meny Stäng

Inspiration för julen 2023 – massor av rolig läsning

Letar du efter inspiration för julen 2023? Vi inser att vi skrivit massor om julen, så vi tänkte att den kan vara en idé att samla all läsning på ett och samma ställe. Idag bjuder vi på julfrossa!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Hur firar du julen 2023?

Hur firar du julen 2023? Är du hemma, träffar du släkt och vänner eller reser du utomlands? Vi har inga specifika traditioner, men om vi får möjlighet reser vi gärna utomlands.

Vissa jular har vi varit hemma och då brukar vi försöka träffa några i den närmaste familjen och släkten. Självklart brukar det bli lite julmat också. Även om vi inte är överförtjusta i julbord så finns det vissa saker vi verkligen kan uppskatta ibland, som till exempel sill, Janssons frestelse, bryssekål (!) och julskinka. Just nu äter vi julskinka med senap till frukost varje morgon. gott!

julmat
Foto från ett fantastiskt julbord som vi var bjudna på för några år sedan …

Inspiration för julen 2023

Vi är ju reseskribenter och vi tycker att det är roligt med jul och traditioner – både i Sverige och utomlands. Vi älskar att upptäcka julmarknader, julmat och jultraditioner i olika länder och kulturer. Ofta blir det inspiration som vi på olika sätt tar med oss hem. Eller så blir vi inspirerade att skriva en artikel eller två … Det har hänt många gånger!

Handgjorda juldekorationer i norra Tjeckien – tillverkningen är upptagen på Unescos lista över immateriella kulturarv!

Massor av läsning om julen

Här nedanför har vi nu samlat massor av läsning om julen, som inspiration för julen 2023. Du hittar artiklar om julmarknader, julbord, julmat i olika länder, julresor, julklappar, juldekorationer och allt möjligt annat … Kanske hittar du något av intresse. Håll till godo!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev