Meny Stäng

Stora Jullistan 2019 – så här tänker vi om julen

Annons

Idag känner vi att det är dags för Stora Jullistan 2019. För en gångs skull ska vi fira jul hemma i Sverige, så vad passar bättre än en jullista? Häng gärna på du också! Svara i en kommentar, eller i ett egent blogginlägg om du har en blogg.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Stora jullistan 2019

Jag (Helena) hittade en jullista på bloggen Marias Memoarer och blev inspirerad. Vi vidareutvecklade dock konceptet, och här är Stora Jullistan 2019, enligt oss.

By the way: Den översta bilden i inlägget är förstås urgammal. Den är från tiden när vi bodde i lägenhet och inte i husbåt, men den är ju väldigt julig, eller hur!?

Julmarknad i Gamla stan

Var firar du helst jul?

Vi är inte så bra på det där med att ”fira jul” egentligen. Självklart träffar vi gärna släkt och vänner, men vi kan bli lite stressade av alla krav runt omkring, med planering och presenter. Allra bäst trivs vi om vi får resa under julen – vi kan däremot tänka oss olika typer av resmål.

Strax innan jul i Zagreb i Kroatien 2016

Har du firat jul utomlands – i vilka länder?

Vi har firat jul utomlands ganska många gånger:

  • 2005 – Gran Canaria
  • 2006 – Nya Zeeland
  • 2007 – På väg till Kenya
  • 2009 – Ukraina
  • 2010 – Marocko
  • 2012 – Malaysia
  • 2013 – Filippinerna
  • 2015 – Spanien
  • 2018 – På väg till Sri Lanka
Jul vid Maidan
Jul i Ukraina var en spännande upplevelse!

Hur julpyntar du?

Inte alls. Men vi tycker att det är jättefint när andra sätter upp ljusstakar och julbelysning! Ett tag hade vi faktiskt en halmgris, men sedan började vi resa utomlands för ofta och då fick julpyntet stryka på foten …

Var ska vi fira jul i år?

Vad gillar du bäst med julen?

Det blir lugnare på jobbfronten, och man får tid att komma ikapp med sånt som man ligger efter med. Skönt! Självklart är det trevligt att få tid med släkt och vänner också.

Vad gillar du inte med julen?

Köphysterin kring julen känns jobbig. Julen skulle kännas mysigare och mer avslappnad om det inte fanns en press kring julklappar.

Köper du julklappar? Till vem och varför/varför inte?

Vi köper relativt få julklappar, och de vi köper får gärna vara noga utvalda. Köphysterin i butikerna kan vi tycka är jobbig, och dessutom kan vi ibland tycka att det är svårt att handla till andra. Självklart köper vi med oss något om vi blir bortbjudna, men några stora lass med julklappar blir det inte …

Stora jullistan 2019 - julklappar

Vad är viktigast på julbordet?

Sill och nubbe! Ingen av oss tycker att julmat är fantastiskt, men lite gott kan det ändå vara ibland. Förutom sill och nubbe så äter vi gärna lite Janssons frestelse. Dessutom är vi väldigt svaga för brysselkål, men det äter vi å andra sidan i tid och otid även andra tider på året.

Stora jullistan 2019 - julmat

Har du någon udda jultradition?

Den mest udda traditionen hos oss är nog att vi inte har någon tradition. Vi firar ofta jul utomlands, och om vi är hemma i Sverige så blir det på olika ställen.

WIFI.se

Har du några bra läs- eller speltips för julen?

Jag har precis läst boken ”Vera” av Anne Swärd. Fantastiskt fin bok som man verkligen sugs in i. Vill gärna säga ”magisk” även om det ordet är lite uttjatat.

Var ska du fira jul i år?

I år ska vi vara hemma i Sverige över jul, och vår huvudsakliga plan är att jobba med bloggen. Det blir nog också besök hos bland annat Peters son Robin och min (Helenas) mamma.

Det känns utmärkt att vara hemma, inte minst med tanke på att vi nyligen var i Egypten. Jag skulle dock önska mig lite snö, men gissar att det är för mycket att hoppas på …

Stora jullistan 2019 - Vår husbåt i vintervädret
Vår husbåt i vinterväder ett annat år

Prenumerera på vårt nyhetsbrev