Meny Stäng

3 restauranger i Aten med extraordinär juldekoration

Gästskribent: Maria Karlsson

Extraordinär, helgalen eller på gränsen till julkaos? Kalla det vad ni vill. Här är 3 restauranger i Aten vars juldekorationer intagit en helt ny dimension och antagligen kommer att få dig att ramla baklänges av förundran.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Aten är oftast inte är den första staden i Europa som man kommer att tänka på när det kommer till spektakulära juldekorationer. Men faktum är att den kanske borde det. I Greklands huvudstad tar man nämligen det här med julpyntning på allra största allvar och vissa ställen tar den mer seriöst än andra. Till den gräns där det inte längre finns någon gräns att tala om.

1. Little Kook

Little Kook vinner första priset när det kommer till storslagen juldekoration. Inte bara på den spektakulära utsidan med tusentals dekorationer och ljusinstallationer, utan även i varje liten vrå av insidan. Det råder fullständig julkaos innanför väggarna på det här stället och det är svårt att hitta en millimeters yta som saknar juldekoration.

Du kanske till och med kommer att behöva ducka för kulor, tomtar och girlanger när du stiger innanför dörren. Självklart är även personalen en del av spektaklet och du blir serverad varm choklad, crepes och juliga desserter av tomtens egna nissar. Läs mer om mitt besök här: Little Kook – Atens mest galna temacafé

Adress: Karaiskaki 17, Aten 105 54, Grekland

Restauranger i Aten med extraordinär juldekoration - Little Kook
Restauranger i Aten med extraordinär juldekoration - Little Kook

2. Kings Theater & Wine bar

Även Kings Theater & Winebar borde få något form av pris för sin insats när det kommer till att främja julstämningen i Aten. Den pampiga utsidan med både Eiffeltorn och Frihetsgudinnan i centrum har dekorerats med tusentals ljusslingor, julgranskulor och glitter. Innanför möts man av vackra gigantiska änglar och så mycket ljus och glitter så att man nästan tror att man kommit till himmelriket.

Adress: Karaiskaki 26, Aten 105 54, Grekland

Restauranger i Aten med extraordinär juldekoration - Kings Theater and Wine bar

Fairytale

… och priset för den mest sagolika atmosfären går utan tvekan till det sagolika caféet Fairytale i stadsdelen Nea Filadelfia. Här blandas juldekorationen med sagofigurerna från kända disneysagor och fantasyfilmer. Miljön som är sagolik oavsett årstid blir såklart lite extra magisk så här vid jul, då sagofén viftat med sitt trollspö och satt dit lite extra glitter, röda rosetter och tingeltangel.

I menyn hittar man makalösa desserter och bakverk som är kända för att serveras i enormt stora storlekar. Hur i hela friden ska disneyprinsessorna få i sig allt det där egentligen kan man undra? Läs mer om mitt besök här: Fairytale ett magiskt sagocafé i Aten

Adress: Tripia 48, Nea Filadelfia 143 41, Grekland

Vilket av dessa tre makalösa ställen blir din favorit?

WIFI.se
Maria Karlsson

Följ Maria här:

Sverige

Maria Karlsson

Maria driver den prisbelönta resebloggen fantasydining.com som förmodligen är Sveriges mest annorlunda reseblogg. Bloggens unika nisch är temaresor, annorlunda hotell samt extraordinära restauranger. Maria själv vill att ett besök på hennes reseblogg ska kännas som att stiga in i en magisk portal av sagor, mystik och förtrollande hotell, mat- & dryckesupplevelser.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev