Annons

Hur gör man för att hitta en billig semesterresa? Priserna kan skilja väldigt mycket mellan en dyrare och en billigare resa. Här är ett antal tips för dig som vill komma iväg på en prisvärd semester med flyg.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Att spara inför semesterresan

Hur man än vrider och vänder sig så kostar det förstås alltid pengar att ge sig av på en semesterresa. Om du inte redan har en budget kan det alltså vara en god idé att börja spara pengar, vilket du kan göra genom att lägga undan lite varje månad, sälja eller hyra ut saker du inte behöver och genom att se över dina månatliga utgifter. Sedan är det dags att planera för och hitta en billigare resa. Här är våra sju tips för att hitta billigare resor:

1. Res under lågsäsong

Om du har möjlighet att resa under lågsäsong och undvika skolloven blir resan nästan alltid betydligt billigare. Många resmål kan dessutom vara trevliga och lite lugnare på för- eller eftersäsong.

2. Res på helgdagar

Det kan ofta vara billigare att resa på helgdagar, som till exempel julafton, juldagen, nyårsafton eller nyårsdagen. Många vill inte ”förstöra” helgdagen med en flygresa – så om du väljer att sätta dig på flygplanet någon av dessa dagar kan du få ett bättre pris.

3. Res på obekväma tider

Precis som många inte vill resa på julafton så är det många som inte har lust att resa mitt i natten. Därför kan du ofta hitta billigare priser på flyg som avgår, eller kommer fram, under dygnets mörkaste timmar.

Har du möjlighet att välja när i veckan du ska göra din weekendresa? Tänk på att det kan vara billigare att boka tisdag-lördag än torsdag-söndag. Vissa bolag kan ha en lågpriskalender som du kan spana in för att hitta de bästa priserna.

4. Kolla upp erbjudanden och rabatter

Resebolag kommer ibland med olika erbjudanden, rabatter och kampanjer. För att hålla koll kan du prenumerera på nyhetsbrev eller följa på sociala medier. Du kan också spana in charterbolagens sista minuten-erbjudanden.

5. Välj resmål med bra prisläge på plats

Det är inte bara priset på flygbiljetten och hotellet som spelar roll. Prisläget på plats har också betydelse för resans totala kostnad. Du kan till exempel kolla in Forex semesterindex för att hitta länder där du får mycket för pengarna.

6. Jämför resebolag på nätet

För att hitta resebolag med bra och prisvärda alternativ kan det vara en god idé att göra jämförelser på nätet, utifrån andra kunders recensioner. Omdomesstalle.se är en plattform där kunder lämnar oberoende recensioner om företag inom olika branscher, och här hittar man bland annat företag inom resor och semester.

7. Gör en budget och planera resekostnaderna

Sist men inte minst kan det vara smart att göra en budget och planera resekostnaderna, för att på så sätt spara pengar under din semester. Det finns många olika utgifter under en resa, såsom fika, restaurangbesök, transporter, sevärdheter, nöjen och shopping. Genom att ha en grov plan, och bestämma hur man vill prioritera, kan man undvika att kostnaderna skenar iväg.

Vilka är dina bästa tips för att hitta en billig semesterresa?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev