Meny Stäng

Att fira jul utomlands

Annons

Hur ser ditt förhållande till julen ut? Är det julskinka, Janssons och julklappsutdelning med släkten som gäller, eller slappar du hellre med en paraplydrink någonstans i Sydostasien? Är du kanske den som försöker kombinera en jul utomlands med den klassiska skinkan och senapen?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vi har firat jul i Sverige några gånger, men desto fler gånger utomlands. Här kommer en liten resumé över våra jul-resmål. Skulle du vilja besöka någon av dessa platser över julen? Hur ser dina egna planer för julen ut?

Gran Canaria 2005

Tre familjer och massor av barn – vår första utlandsjul spenderade vi på Gran Canaria. Här blev det inte mycket julfirande, men däremot en hel del sol och mycket restauranghäng.

Peter och Helena på Gran Canaria julen
Peter och Helena på Gran Canaria julen 2005

Nya Zeeland 2006

Vi gjorde vår drömresa till Nya Zeeland över jul och nyår 2006/2007. Vi hade planerat ett äventyr varje dag och fokus var knappast på julfirande – trots detta firade vi julafton med fin middag högst upp i SkyTower i Auckland. Dagen efter var värre. Vi fick lära oss den hårda vägen att allting utom bensinmackar höll stängt den 25 december …

Skytower
Vi åt julaftonsmiddag högst upp i SkyTower i Auckland

På väg till Kenya, 2007

Vi hann inte fram till julafton utan firade på en flygplats någonstans på vägen. När vi kom fram till Nairobi var det juldagen och människor på stan var uppklädda till tänderna i vackra känningar. ”Merry Christmas!” ropade varenda människa. Perfekt julstämning!

Nairobi
Nairobi, julen 2007

Ukraina, 2009

Kiev i Ukraina var en cool plats för att fira jul! Vi pulsade runt i tjock snö, shoppade kläder med päls och besökte grottklostret i Lavra. På restaurangerna kunde man välja mellan guldskimrande lyx och mormorskänsla med folkdans.

Kiev, Ukraina 2009

Marocko, 2010

Vi tog med oss Peters son Billie till Marrakech och hängde i den här myllrande och färgrika staden under en vecka. Det blev kanske inte så mycket julfirande, men det blev palats, fyrhjulingar och kameler.

Fira jul utomlands
Helena och ett gäng kameler i Marocko 2010

Malaysia, 2012

Vi landade i Malaysia den 24 december, så frågan är väl egentligen var vi firade jul? Det var knappast julstämning på stränderna i Langkawi, men vi upplevde härliga dagar på stranden, mysiga restauranger och spännande djungeläventyr.

Restauranger Malaysia
Langkawi på Malaysia, 2012

Filippinerna, 2013

Julen är en viktig högtid på Filippinerna och vi hann knappt landa förrän vi blev hembjudna till en familj på filippinsk julmat. Av en slump hamnade vi dessutom på en svensk restaurang där vi hittade både sill och gravad lax …

Privat julmiddag på Filippinerna 2013

Spanien, 2015

Vi startade vår 1 år långa Europa runt-resa i slutet av november 2014 och på julafton hade vi hunnit fram till Picos de Europa i norra Spanien. Gasolen var nästan slut och elen på campingen räckte inte för att värma husbilen. Men vad gör det när man har ett äventyr framför sig …?

Julafton i husbilen
Julaftonsmiddag i husbilen i Spanien 2015

Prenumerera på vårt nyhetsbrev