Annons

Nairobi bjuder på ett myller av människor, bilar och kommers. Här finns både centrala delar, där folk går runt i kostym och dräkt på väg till jobbet, och förorter i slummen där man får rådet att låsa bildörren och inte gå ut. Vi upplevde några dagar i Nairobi, före och efter att vi var med på ett fantastiskt bröllop i Kenya.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Lång väg till Nairobi

Det var en lååång väg till Nairobi! Flyget gick som beräknat till Schiphol, men där fastnade vi i många timmar. Först var det fel på motorn och vi fick gå av planet i några timmar. När vi väl fick gå på igen saknades en passagerare och ett bagage skulle av. Där gick ytterligare en timme … 

När vi äntligen landade i Nairobi var det efter midnatt. Roses vänner hämtade oss med bil och vi blev körda hem till hennes gästvänliga kompis Merita, där vi känt oss väldigt välkomna och fått ett eget rum. Nu har vi också hunnit se oss runt i stan.

Nairobi

Promenad i stan

Första dagen i Kenya fick Peter och jag lite egen tid i Nairobi. På vägen in är det totalt kaos på vägarna och ofta står det helt still, medan försäljare tränger sig fram mellan bilarna och säljer allt från bananer till däck. Inne i stan kollade vi i affärer, och den här delen av stan kändes det säkert att promenera omkring. När regnet plötsligt började ösa ner letade vi upp ett café (inte helt lätt) och sedan en bar.

Försäljare på vägen
Försäljare på vägen
Regn på Nairobis gator
Regn på Nairobis gator

Fullt av överraskningar

Våra vänner skulle hämta oss till en middag hos några släktingar, men eftersom trafiken är galen här och eftersom tid inte är så noga, blev det istället en taxi sent på kvällen. Och middagen visade sig vara en hel fest. Här är livet fullt av överraskningar …

Fest dagen innan bröllopet
Fest dagen innan bröllopet

Mzungu area

det kenyanska bröllopet fanns ytterligare en mzungu (vit person): serbiska Marta, som pluggar tillsammans med Rose i Sverige och nu gör praktik i Kenya. Dagen efter bröllopet bjöd hon med oss hem till sig i området Gigiri. Det här är en annan del av Nairobi: stora lyxiga villor, ambassader och caféer där man mest ser mzungus. Det blev en promenad i skogen, ett besök på Art café och så matlagning i det kök hon delar med 15 andra.

Mungu area
På långpromenad i naturen
Området Gigiri i Nairobi
Området Gigiri i Nairobi
Matlagning i det gemensamma köket där Marta bor
Matlagning i det gemensamma köket där Marta bor
Alla våra bästa tips om Kenya. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev