Meny Stäng

Trendspaning: Glamping

Den nya trenden är inte camping utan ”glamping”, det vill säga glamorös camping. Enligt Sveriges camping- och stugföretagares riksförbund (SCR) och Turismens utredningsinstitut (TUI) är det lyx, valfrihet och nischade campingplatser som är framtidens melodi.

Konceptet glamping

Man kan bland annat läsa om den nya trenden glamping i Aftonbladet, som skriver att trenden ska locka både svenska och tyska campare. Glamping har blivit populärt på många håll utomlands, och går ofta ut på att man hyr stora lyxiga tält eller exklusiva campingstugor.

För att behålla känslan av camping ska det lyxiga campingboendet ofta ligga i vacker natur, där man på kvällarna kan blicka ut över skog, öken eller stjärnhimmel … Eventuellt kan glamping också innefatta camping i husbil, när du rullar in på en campingplats som erbjuder det där lilla extra i form av lyx och exklusivitet.

Glamping i Sverige

Det tyska företaget Regenbogen driver två campinganläggningar i Sverige enligt det här konceptet: i Åhus och Mönsterås. Här kan man till exempel hyra ett eget badrum. Vad tycker du om den här trenden?

Jesolo International
Den lyxigaste camping vi någonsin bott på är Jesolo International i Italien

Är du intresserad av att prova glamping? Ridestore Magazine har skrivit en omfattande guide om glamping, och om var du hittar du bästa platserna i Europa.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev