Meny Stäng

Julbord på Mr French, Skeppsbrokajen i Stockholm

Annons

Igår åt jag (Helena) julbord på Mr French, på Skeppsbrokajen i Stockholm. Det blev mitt andra julbord i år, och det sista innan det är dags för oss att resa till Sri Lanka. Har du ätit något julbord i år, hemma eller på restaurang? Vad är viktigast för dig på ett bra julbord?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Julbord på Mr French

I år har det blivit två julbord med jobbet för mig, eftersom jag har två olika jobb. Inte så dumt! För någon vecka sedan var jag på julbord på Vaxholms kastell. Igår var det dags för julbord på Mr French, som ligger i Tullhus 2 på Skeppsbrokajen i Stockholm.

När vi kom hit för vår julbordslunch möttes vi av en ombonad gång full av gröna granar. Mysig stämning och ett härligt välkomnande!

Julbord på Mr French

Klassiskt julbord

Julbordet på Mr French var klassiskt med olika sorters sill, många sorters lax, färska och rökta räkor, ägg med topping, ostar, hemlagade terriner, skinka, Janssons frestelse, köttbullar och korvar. Det fanns också till exempel viltskavsgryta och hjortjärpar. 

Sött och gott

På ett julbord finns ju alltid sötsaker, och även på Mr French förstås. Här hittade vi ris á la Malta, fruktsallad, chokladpraliner, knäck, kanderade nötter och andra gotter.

Vad tyckte vi då?

Julbordet var gott och utmärkt, men stack inte ut på något sätt. Lokalen är också trevlig, och det är fint med utsikten mot vattnet. Det som däremot var lite tråkigt var att personalen kändes ”trött” och ouppmärksam.

Ingen frågade om man ville ha mer att dricka efter första omgången, och det tog en evighet att få in kaffe. När vi frågade om kaffet för tredje gången blev det lite trötta miner från personalen för att vi missat att de placerat det en bit ifrån där vi satt, utan att säga något. Lite bättre service tack! I övrigt ett trevligt julbord i trevlig miljö.

Julgodis

Fakta om julbord på Mr French

  • Ta dig hit: Tullhus 2, Skeppsbrokajen. Ta t-bana till Gamla stan eller Slussen, eller buss till Slottsbacken.
  • Öppettider: Julbordet serveras 21 november – 22 december (2018). 
  • Priser: Julbord på Mr French kostar mellan 445 kronor och 795 kronor beroende på dag och tid (2018).
  • Vegetariskt: Begränsat vegetariskt utbud på julbordet (bland annat rotfruktsgratäng, rödkål och brunkål). Det går bra att beställa vegansk tallrik.
  • Läs mer: Mer info finns på restaurangens webbsida.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev