Meny Stäng

Libanesiskt julbord i Stockholm

Annons

I förrgår kväll var det dags för julbord med mina (Helenas) kollegor. Oftast brukar inte mina kollegor vilja ha traditionell julmat, och dessutom är tre av åtta vegetarianer, så i år blev det libanesiskt julbord. Inte mig emot om man säger så!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Grymt gott Libanesiskt julbord

Libanesisk mat är en av mina absoluta favoriter och maten på Lebanon Meza Lounge på Hamngatan i Stockholm var verkligen grymt god. Maten serverades på bordet, på massor av små tallrikar och skålar.

Först kom ett helt gäng kalla meze: hummus, baba ghanouj, olivröra, kycklingröra med saltgurka, fetaost, getostbollar, okra i tomatsås, vinbladsdolmar, tunna skivor av oxfilé och en massa annat. Därefter kom alla varma meze: halloumi, spenat- och köttfärspiroger, ostfyllda filodegsrullar, falafel, kycklingvingar, lammkorv, calamari, jätteräkor …

Men var det slut där? Nej, då var det ju dags för grillat! Vi serverades grillad kyckling, oxfilé, klyftpotatis och små gratinerade bröd. Bland annat. Och så ska vi inte glömma efterrätterna förstås! Nu var det dags för söt baklawa, bitar av melon och annan frukt samt flera olika supergoda puddingar.

Libanesiskt julbord Stockholm
Några av de första förrätterna. Det har bara precis börjat …

Hälften hade räckt

Det är riktigt mysigt på Lebanon Meza Lounge och maten är fantastisk,  så jag kan absolut rekommendera att gå dit. Julbordet innehåller väldigt många olika rätter och man kan lugnt säga att vi inte orkade äta upp.

Undrar vad som händer med all mat som blir över egentligen? Att det slängs så mycket mat på alla restauranger, särskilt nu i juletider, känns inte bra och det borde man verkligen göra något åt! Om du vill prova den grymma libanesiska maten lovar jag att de vanliga avsmakningsmenyerna kommer räcka alldeles utmärkt!

Har du ätit något julbord i år – och har du provat något annat julbord än det traditionella? Vilken sorts julbord äter du helst?

Libanesiskt julbord
Baren är julpyntad på Lebanon Meza Lounge

Prenumerera på vårt nyhetsbrev