Meny Stäng

Mingel, ny teknik och reseförberedelser

Då var det fredag igen, och för oss innebär denna fredag en väldig snar avresa till Sri Lanka. Den här veckan har det varit mingel med god mat, Peter har fått en tidig ”julklapp” och så har vi, passande nog, lyssnat på en presentation om just Sri Lanka.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Mingel på restaurang Palett

Om du följer vår blogg minns du kanske att Peter åt en grym middag på restaurang Palett nyligen. Någon läsare tyckte att det var lite orättvist att jag (Helena) inte hinner hänga med på alla läckra events, men som tur var blev vi båda strax efteråt bjudna på mingel på samma restaurang. Några av restaurangens rätter serverades som avsmakning i små skålar och jag måste hålla med, helt fantastiskt gott!

Mingel på Palett
Palett
Tartar på kallrökt ren med löjrom, ramslök- och misomajonnäs, rökt Svecia, hjortron och chili

Ny teknik

Vi flaggade för ett tag sedan för att Peter köpt en ny teknisk pryl (han gillar sådana!) och nu har den kommit. Det var lite som en tidig julafton med julklapp för Peter när han fick åka in till stan och hämta sin DJI Pocket. Detta är en foto- och filmkamera i miniformat, som dessutom har en inbyggd gimbal, det vill säga en stabilisator som gör att kameran hålls rak även om man själv rör sig.

Kameran kan användas precis som den är, eller kopplas ihop med mobilkameran om man vill ha större skärm. Peter beställde den från DJIs webbsida (för ca 3700 kronor) och hämtade upp den i en butik i Stockholm. Han hade gärna velat göra en recension av den, men hinner inte innan avresa. Vi kommer prova den ordentligt under vår resa och återkommer.

Reseförberedelser

I övrigt håller vi på med reseförberedelser inför vår resa till Sri Lanka. Vi har sett till att skaffa internationellt körkort, inhandlat en ny necessär och lite sådana småsaker. I veckan var vi också (passande nog!) på glögg och föreläsning om Sri Lanka på Sri Lankas ambassad i Stockholm, som anordnades av reseföretaget Thabela Travel. Där fick vi också flera bra tips inför resan!

Bäst denna vecka? Om du frågar Peter är det kanske hans nya tekniska pryl och om du frågar mig är det vår kommande resa. Vad har varit bäst under din vecka?

Missade du förra Happy Friday? Läs Belgiska godsaker och middag från Ligurien

Prenumerera på vårt nyhetsbrev