Meny Stäng

Äntligen iväg på båtluffen i Filippinerna

Nu är vi äntligen på väg på båtluffen i Filippinerna. Efter mycket planering och lång väntan känns det fantastiskt att vara ute på detta äventyr. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Fina möten, exotiska upplevelser och härliga stränder

Resan inleddes med en relativt stormig båttur och fina möten i Tabango på ön Leyte. Det är verkligen fantastiskt att bli hembjudna till lokalbefolkningen, så som vi blev.

Förutom att det är trevligt så får man ju chans att lära av varandra på så många olika sätt. Vi fick bland annat prova några maträtter som var mer eller mindre nya för oss, såsom sjögurka och lokalt sjögräs.

Sjögurka i en god marinad

Därefter fortsatte vi till ön Kalanggaman, som är en riktig paradisö, med vita stränder och turkost vatten.

Att leva enkelt – och bo i tält

Denna resa är en fantastisk äventyrsresa, men vi jobbar samtidigt och vi lever långt ifrån superlyxigt. Ombord på båten Dotche lever vi sju personer, relativt enkelt, med en toalett och ett litet gasolkök för matlagning. Det är i första hand den filippinska besättningen som tar hand om matlagningen, men vi kan också använda köket om vi vill.

Peter tar hand om disken

För boende har vi med oss två tält. Tanken är att vi ska kunna slå upp tälten, antingen ombord på båten eller någon annanstans. När vi kom till paradisön Kalanggaman slog vi upp tälten på stranden, och det var helt fantastiskt. Hur det går att sova i tält då? Ja, vi är lite ovana och känner oss lite lätt stela och ömma överallt, men det blir nog bra!

Ibland en utmaning att hitta internet

Att hitta internet kan ibland vara en utmaning för oss. Vi har köpt lokalt simkort och router, och vi upplever hittills att täckningen på Filippinerna är relativt bra, men naturligtvis är det utmanande när vi reser på sjön och till små, mer eller mindre obebodda öar.

Men vi ger förstås inte upp! När vi besökte familjen i Tabango på Leyte var täckningen dålig på just deras gata. Då kunde man gå till en maskin och betala fem filippinska peso (cirka en krona) för en timmes internet.

På ön Kalanggaman är täckningen svag. En av våra besättningsmän, Hildem, tipsade dock om att gå upp i ett torn på stranden, och vips så fick vi täckning!

Bäst denna vecka

Vad som är bäst denna vecka? Att vi är iväg på båtluffen i Filippinerna förstås! Hoppas att du vill följa äventyret!

Veckan som kommer

Under veckan som kommer blir det fortsatta uppdaterigar från vårt båtluffaräventyr. Dessutom kommer ett reportage från en helt ny gästskribent, från ett väldigt spännande resmål. Missa inte det!

WIFI.se

Missade du förra Happy Friday? Läs Vackra klänningar, regnväder och redo för båtluff

Prenumerera på vårt nyhetsbrev