Meny Stäng

Restaurang Palett i Stockholm – Vasastans smakpalett

Jag (Peter) blev inbjuden för att prova nya restaurang Palett i Vasastan i Stockholm, och det blev succé i mina smaklökar. Jag kommer inte bli förvånad om här landar en Michelinstjärna med tiden, som kommer att lysa på Vasastans restaurang Palett.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Restaurang Palett och biljardhall Jolo

Den galna crossovermixen med riktigt bra mat, och en biljardhall under samma tak tycker jag är strålande. Det har funnits en restaurang här förut, men inte med klass och den gick inget vidare. Oftast är de som spelar biljard alldeles för nördigt inriktade bara på spelet och glömmer allt annat, men jag hoppas att de nu kan njuta av att restaurangen håller samma klass som sporten.

Restaurangen är modernt inredd och köket är helt nytt. Man äter på gatuplan, och det passerar en hel del människor som ska till nedre plan, och som ska spela biljard medan vi provsmakar kökets läckerheter. Jag tycker om när det är lite rörelse runt om mig för det bjuder upp till liv.

Restaurang Palett
Köksmästare Marcus Lindberg Stoltz

Köksmästaren

Köksmästare Marcus Lindberg Stoltz kommer närmast från Wasahof i Stockholm. Hans tänk är en grund från det fantastiska (i min smak) franska köket och det bästa från Sverige. Det vilda från norra Sverige till havets läckerheter och självklart det bästa från olika säsonger i vårt avlånga land. Det här mixar Marcus med kryddor, viner och influenser från hela världen, och resultatet blir till en ljuvlig smakresa.

Det är väldigt trevligt när köksmästaren kommer till bords och berättar innan varje rätt, om vad vi ska äta och hur han tänkte om rätten.

Mozzarella på Restaurang Palett

En mjuk start med en Burratina mozzarella med tomat, rökta mandlar, granskottsolja och vinägerpulver (veg)

Vin på restaurang Palett

Vi drack en vit österrikisk Grüner Veltliner med inslag av päron, honungsmelon och lime.

God mat restaurang Palett

En vegetarisk soppa som retar smaklökarna kom in med bakad jordärtskocka, purjolök, champinjon, bränd grädde, lakrits och en härligt mustig svampbuljong.

Restaurang Palett fortsätter resan

Nu lägger vi i trean och går mot mina absoluta favoriter. Jag älskar fisk och de som kan hantera den på rätt sätt. Varmrökt röding som en stubbe är verkligen ett snyggt sätt att servera den på.

God mat restaurang Palett

Varmrökt röding tillsammans med grillad gurka och citron, mandelpotatis, tomat, sjökorall, pepparrot och nobissås.

Gott vin

En av mina favoriter är just Chablis. Chardonnayvinet med sin smöriga smak passar alltid utmärkt till fisk. Bra val!

WIFI.se
God mat restaurang Palett

Nu lägger vi i fyran och alla smaklökar på paletten är redo. Vad sägs om hjortfilé som är perfekt gjord, med egen hemgjord rökt vildostkorv, smörstekta champinjoner, mandelpotatis, rödvinssås, hjortron och chili. Sjukt gott!

Gott vin

Till det här drack vi ett Cotes du Rhone från Frankrike som är både kryddigt och fruktigt på samma gång. Det är precis så här man ska äta ute som tar alldeles för lång tid att göra själv, och och som heller inte blir lika bra som Marcus kan göra det.

God mat på restaurang Palett

Vi avslutade kalaset med en len dessert som bara löstes upp i gommen. Vad sägs om en messmörs crème brulée, hjortron, citronsorbet och rökta mandlar? Vilken avsmakningsmeny på restaurang Palett i Stockholm.

Restaurang Palett i Stockholm
Lite bubbel efter maten och här med Nina Olsson från Mafioso PR.
Restaurang Palett i Stockholm
Min vän Christian Muda med mat och resebloggen samt grundaren Dominika Peczynski på Mafioso PR.

Biljardhallen Jolo

När man nu är så otroligt nöjd med hela smakpaletten bjuder platsen upp till biljard efter maten, och varför inte prova? Vi går en trappa ner och här finns också en till av ägarna som heter Ann-Sofie Löfgren. Hon är förbundskapten i svenska biljardförbundet och svensk mästare i biljard och även Europamästare, wow!

Ann-Sofie frågar om vi vill lära oss reglerna i biljard eller några trix som hon självklart kan. Vi vill se henne briljera och det fick vi med råge, men jag var tvungen att spela in en liten film för det går inte att förklara.

Biljard på Jolo i Stockholm
Biljard på Jolo i Stockholm
Stockholmsnatt
Hem genom Stockholm

fakta om restaurang Palett

  • Ta dig hit: Ta tunnelbanan från t-centralen till Odenplan och gå 5 minuter till Västmannagatan 50.
  • Öppettider: Mån-tor 17:00-24:00, fre-lör 17:00-01:00, sön stängt. (2018)
  • Priser: Huvudrätter 188-428 kronor (2018)
  • Vegetariskt: Vegetariska alternativ finns
  • Allmänt: Restaurangen Palett och biljardhallen Jolo ägs av Anders Bohman, Michael Juhlin och Ann-Sofie Löfgren. Restaurangen har 120 sittplatser och har sin inspiration från 60-talet.
  • Läs mer: Mer information finns på restaurangens webbplats.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev