Meny Stäng

Banquet of Hoshena – en kulinarisk resa i sagans värld

Banquet of Hoshena med älvor, kungar, drottningar och mat som svävar. Känslor som rädsla, kärlek, mod och glädje tar dig genom en 5 rättersmeny i 3D teknik, och att äta mat får en helt ny innebörd. Häng med!

Nadine Beshir

Det här konceptet började mer eller mindre med Nadine Beshir, som är kanadensisk-egyptisk entreprenör i matupplevelser. Hon hittade och sökte upp Davy och Kristin McGuire som sysslade med digitala illusioner och tillsammans har de gjort ett fantastisk koncept.

Den här upplevelsen som också kallas ”popup” eftersom den bara är på obestämd tid, finns på japanska restaurangen Kasai på Linnégatan 18 i Stockholm.

Baquet of Hoshena

Japanska restaurangen Kasai

Jag (Peter) blev inbjuden av min vän Christian Muda med Mat och resebloggen, att testa denna sagoresa med god mat och vinpaket. Nya temat ” Banquet of Hoshena” är en berättelse om kungar och drottningar, älvor och känslor, i en animerad 3D illustration.

En trappa ner i restaurangen ligger ett stort rum där det står 4 bord med rum för åtta sittande i varje bord. Här ska vi kombinera upplevelserna med mat, vin och ultimat story telling. Den här resan krockar inte med de övriga gästerna på restaurang Kasai, för att vi inte ska störas i sagoberättelsen.

Pressbild

Banquet of Hoshena

På kortändan till varje bord står en tom vit tavla och en helvit kvinnobyst, som får färg och liv när projektorerna sätts igång. Vi får höra en sagoberättelse från en fantasivärld.

Hoshena är drottningen i landet som ingen vet var det är, och som talar om för oss att det har drabbats av mörker, sorg och rädsla. Vi ska tillsammans smaka på menyerna och samtala med bordsgästerna och vända kungariket till lycka, kärlek och glädje.

Det finns en kung också som inte vill vänta på att dåliga och mörka känslor tar över kungariket. Han beger sig på en resa för att förgöra de onda känslorna för gott.

Banquet of Hoshena
Pressbild

Middagen kommer ta ca två timmar och berättelserna sker mellan menyerna. När du äter är det tid för att prata med dina vänner eller din granne, och uppleva maten.

Nyhetsbrev

Förrätten

På borden står det två övertäckta skålar, eller vulkaner med dukar över som personalen lyfter bort, och här finns svävande skålar med risbollar på. Det är svampfyllda och pankofriterade risbollar med yuzuaioli och chili som är jättegoda, som jag vill ha flera av men det går inte.

Banquet of Hoshena
”Beginning of the end” från banquet of Hoshena

Pumpasoppa

Vi fortsätter med en ingefärskryddad Muscat-pumpasoppa med karamelliserade kavringssmulor, pumpaolja och tempura räkor. Drottningen finns med oss hela tiden medans vi äter.

Banquet of Hoshena

Bredvid oss ligger en liten påse som vi ska öppna och däri ligger två kuber. Vi ska viska till kuberna våra största rädslor i livet och sen lägga dem i pumpasoppan, och vips börjar de blinka om vi ny har sagt sanningen …

Tempuraräkorna kommer in i en skål som ryker och i olika färger och vi smakar av. Jag älskar pumpasoppa och jag tycker om konceptet med fantasy och upplevelse ihop. Rätten kallas ”Earth through fog”.

Banquet of Hoshena

Ankbröst

In på bordet kommer ett svart bao bröd fylld med stjärnanisstekt ankbröst, zucchini och tre chilisåser i olika hetta. Du väljer sås efter hur arg du är och vad du ska bli av med. Rätten heter ”Anger” i Banquet of Hoshena.

Banquet of Hoshena
Tallriken ”brinner”

Robatagrillad lax

Mellan våra rätter kom det in drinkar som ryker och våra tallrikar som pratar med oss mellan rätterna. Nästa rätt var Robatogrillad lax på selleri- och äppelpuré, toppad med gurka och silverlök, härligt grön äpple- och wasabibuljong. Rätten har namnet ”Sadness and nostalgia through water”.

Banquet of Hoshena

Desserten Passion i Banquet of Hoshena

Vi avslutar med chokladglob med passionsfruktsorbet, persika, jordgubbar och pistage. Vi hoppas att vi har gett kungadömet och drottningen lite hopp för framtiden.

Nu blommar hela bordet och fjärilar flyger längs med bordet och små figurer ligger på bordet och pratar och skrattar.

Banquet of Hoshena

En härlig upplevelse

Det här har kommit för att stanna och vi kommer få se mer av det framöver, med fler olika koncept på flera restauranger. Sverige var det fjärde landet i världen som detta visas för, och innan var det London, Nashville och Kuwait.

övrig meny

De serverar menyn på så många olika sätt och något bör passa dig. Vad sägs om vegetariskt, vegansk, glutenfri, laktosfri eller nötfri? Har du andra önskemål, är det bara att kontakta dem när du beställer bord till Banquet of Hoshena på Kasai.

Priser

  • 5 rätters sagomeny 895 kronor per person
  • Vinpaket 595 kronor per person
  • Alkoholfritt vinpaket 250 kronor per person

Video från Banquet of Hoshena

Banquet of Hoshena visas t.o.m. dec 2019

Till 14 december har de denna meny och efter det vet ingen? Menyn är skapad av ägaren av Kasai Paulo Fagundez och hans team.

Kan jag rekomendera det här?

En väldigt trevlig matupplevelse som gick hur fort som helst (2 timmar), och det kändes som man var med i en film. God mat och det är 5 rätter som gör att du inte behöver gå hungrig från bordet. Ta med dig vänner eller din käresta för en trevlig kväll.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev