Meny Stäng

Belgiska godsaker och middag från Ligurien

Vilken vecka! Hela helgen frossade vi i belgiska godsaker, och direkt när vi kom hem var vi bjudna på middag från Ligurien i Italien. Sedan har veckan fortsatt i samma andra med glöggmingel och andra festligheter …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Belgiska godsaker

Under våra fyra dagar i Belgiens huvudstad hann vi prova massor av godsaker. Du vet kanske redan att vi testade belgiska våfflor, och dessutom hann vi med att besöka två belgiska bryggerier, delta i en chokladverkstad och äta ett helt gäng smarriga måltider … Det finns mycket godsaker i Belgien kan vi säga!

För en gångs skull hann vi inte skriva om allt under de närmaste dagarna under och efter resan. Vi har fortfarande flera inlägg att skriva om Bryssel. Mer kommer snart!

belgisk choklad
Chokladworkshop i Bryssel – vi berättar snart mer!

Middag från Ligurien

Det första som hände när vi kom hem från Bryssel var att den italienska regionen Ligurien bjöd på middag. Ligurien levererar varje år blommor till Nobelfestligheterna, och i samband med detta bjöd de också på middag. De hade dukat superfint på Münchenbryggeriet (med vackra blommor förstås!) och serverade en fem-rätters middag.

Dinner Ligurien

Middagen inleddes med antipasto och därefter två olika sorters pasta. Det gäller ju att äta alla rätter i rätt ordning, när man äter italienskt. Huvudrätten var en tillspetsad variant av rätten “Cappon Magro”. Det här är en genuesisk sallad med fisk, grönsaker, bröd och sås. En minst sagt annorlunda rätt, men intressant!

Cappon Magro

På scen visade en kock hur man tillreder sin pesto (i mortel!) för att det ska bli riktigt bra, med bland annat färsk basilika, pinjenötter, vitlök och två sorters riven parmesanost.

göra pesto
kockar
Portofino i Ligurien, foto: Italiens turistbyrå
Portofino i Ligurien, foto: Italiens turistbyrå

Bäst i veckan?

Veckan har fortsatt i samma anda, och jag kan knappt hålla reda på allt som hänt eller händer. I onsdags kväll var det glöggmingel med journalistföreningen vi är medlemmar i, och igår var  det kroatisk lunch och mingelfest på kvällen (som vi inte hinner skriva om just nu). Bäst denna vecka? Först och främst Bryssel! Vi måste också erkänna att det ska bli fantastiskt skönt att sova ut i helgen …!

Vad har varit bäst under din vecka (stort som smått)?

Bryssel

Missade du förra Happy Friday? Läs Aruba, morgonbio och möten med bloggare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev