Meny Stäng

Semesterläsning och halvtidsjobb

Annons

Då var det fredag igen, och vi har hunnit vara hemma i Sverige en knapp arbetsvecka. Fast nuförtiden jobbar jag (Helena) faktiskt bara halvtid. Eller ja, det beror ju på hur man ser det förstås …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Semesterläsning

En sak som var positivt på resan var att vi äntligen hann läsa böcker! Peter läste ”Lazarus” av Kepler och var helt fast. Riktigt spännande! Jag läste dels ”Jag är fan inte inskränkt” av Anders Königsson (som jag fått som recensionsex.) och dels ”Färjan” av Mats Strandberg.

Den första passade bra att läsa på resan eftersom den handlar om en kille som ger sig av på en backpackerresa till Asien och Australien, efter att hans tjej gjort slut och lämnat honom med en flygbiljett till det som från början skulle ha varit en gemensam resa. Huvudpersonen är ung och ointresserad av det mesta utanför sin egen lilla bubbla, och stiftar lite förvånat bekantskap med världen där utanför. Boken är lättläst, men kanske mer intressant för yngre läsare.

”Färjan” är grymt bra! Om jag säger att den handlar om två vampyrer som kör ombord på en Finlandsfärja i en husbil (!) kanske du blir tveksam, men bli inte det. Man kommer snabbt nära de olika karaktärerna och deras vardagsbekymmer, och när berättelsen försiktigt tar steget in i det övernaturliga håller man hårt, hårt i boken. Läs!

Äntligen Halvtidsjobb

Jag har länge velat gå ner i arbetstid på mitt ”vanliga” jobb, eftersom jag vill kunna ägna mer tid åt bloggen, resorna, skrivande för tidningar etc. Nu har jag äntligen fått möjlighet till detta, och att halvtiden är tillsammans med superfina kollegor och ett riktigt kul projekt gör förstås inte saken sämre. Jag har visserligen redan fått förfrågningar om att jobba extra i ett annat projekt, men jag ska försöka att inte jobba för mycket …

Hur gick det med fläcken?

Du kanske undrar hur det gick med olivoljefläcken som vi fick på mattan efter stormen Alfrida. Först vill vi tacka ödmjukast för alla fina tips vi fått! Vi började med att suga upp oljan med hushållspapper. Därefter funderade vi på att använda potatismjöl (vilket flera rekommenderade), men vi hade inget sådant hemma, och sedan tänkte vi att fläcken kanske var för torr för det. Istället blev det vatten och diskmedel. Fläcken är inte borta, men den är betydligt bättre. Kanske gör vi fler försök!

Utvilade efter semestern?

Borde man inte vara utvilad efter semestern? Vi har både jetlag och är förkylda. Vi vaknar klockan fyra varje morgon och är superpigga och börjar jobba. Vi är väl inte lika pigga på kvällarna om man säger så …

På bilden ser du förresten några öl som vi plockat fram ur ”gömmorna”, och som vi köpte i Tyskland och Belgien i somras. Några ska vi nog hinna testa i helgen! Peter har också en ambition att hinna recensera sin DJI Pocket videokamera så fort han hinner.

Hur har din vecka varit? Vad kan du lyfta upp som mest positivt från veckan?

öl

Missade du förra Happy Friday? Läs Mingel, ny teknik och reseförberedelser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev