Meny Stäng

Konceptbil, motorevent och här vill svenskarna bo

Då var det måndag igen, vilket betyder resenyheter här på freedomtravel.se. Så här i semestertider är det lite tunnare bland pressmeddelandena, men några intressanta resenyheter har vi förstås lyckats gräva fram. Håll till godo!

Tallink chartrar ut fartyg till Nederländerna – svensk besättning varslas

Tallink Grupp har fattat beslut om att chartra ut det svenskflaggade fartyget Galaxy till Nederländerna för en längre tidsperiod. Styrelsen har också beslutat att starta processen för att byta flagga på fartyget till estnisk flagg. Galaxy kommer därmed att tas ur trafik på linjen Stockholm – Åbo, och som en konsekvens kommer den svenska besättningen att varslas om arbetsbrist. Även fartyget Silja Europa, som normalt trafikerar Helsingfors – Tallinn, kommer att chartras ut till Nederländerna.

Svenskarna drömmer om utlandsboende – Spanien i topp

Tre av tio svenskar (28 procent) överväger att köpa en bostad utomlands och Spanien är det överlägset mest populära landet, visar en färsk Sifo-undersökning från Fastighetsbyrån. Storstadsbor är mest sugna på utlandsboende (32 procent) och i åldersgruppen 50–64 år har 43 procent övervägt att köpa bostad utomlands. Dessa länder lockar svenskar mest för utlandsboende:

  1. Spanien (22%)
  2. Italien (9%)
  3. Frankrike (5%)
  4. Portugal (5%)
  5. Grekland (5%)

Norrvikens trädgårdar arrangerar motorevenemang

Norrvikens trädgårdar i Båstad kommer i sommar bli platsen för framtidens motorevenemang helt nytt i sitt slag. Under perioden 4-6 augusti samsas innovation, framtid och teknik med design, natur och passion. Tillsammans med en rad tunga namn från bilbranschen lyfts frågor kring framtidens trender och visioner. BotaniCar – Ride the future − blir ett event med fokus på både fordon, livsstil och trädgård som hyllar drömmen om frihet och en grön framtid.

MINI-familjen presenterar helelektriska MINI Concept Aceman

Nu presenteras MINI Concept Aceman, den första förhandstitten på framtida MINI-generationers nya design. Denna konceptbil fokuserar på designen och de tekniska innovationerna som definierar den kommande MINI-familjens formspråk. MINI Concept Aceman har en helelektrisk drivlina och ansvarsfull materialdesign utan inslag av läder eller krom. Bilen har fyra dörrar, plats för fem personer och en stor bagagelucka.

Sista chansen för gratis Campingbio sommaren 2022

Campingbio har nu klarat av större delen av sin turné, men kommer vara ute på vägarna ända till den tredje augusti då det sista turnéstoppet äger rum på Sandviks Camping i Linköping. Campingbio är gratis för alla besökare och bjuder på två filmvisningar i samarbete med SF Anytime. Tre chanser finns kvar denna sommar, men flera campingar har redan sagt att de vill ha tillbaka evenemanget nästa sommar.

  • 1 augusti: Vadstena camping
  • 2 augusti: Harge bad & camping, Hammar
  • 3 augusti: Sandvik camping, Linköping

Veckans reflektion

Möjligheten till distansarbete gör kanske att det blir enklare för fler att bo utomlands, även innan pensionen. Men det måste ju också göra att det blir enklare att bo på andra ställen i Sverige än i storstäderna – för oj vad många fina platser det finns runt om i vårt land!

Missade du förra resenyheterna? Läs Populära drycker längs vägen och elbil med taktält

Prenumerera på vårt nyhetsbrev