Meny Stäng

Campingbio på turné och oro i husbilsbranschen

Redan måndag igen! Veckorna springer iväg. Denna vecka har nyheterna stort fokus på Sommarsverige och campingliv. Håll till godo!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Högsta antalet passagerare sedan före pandemin

Norwegian hade 1 937 318 passagerare i juni. Det är en ökning med 19 procent jämfört med föregående månad och det högsta antalet passagerare som flugit med Norwegian sedan före pandemin. Under månaden hade Norwegian i genomsnitt 68 flygplan i drift och 99 procent av de reguljära flygningarna genomfördes.

Snälltåget kör direkt till Oktoberfesten i München

Snälltåget kör direkt till den traditionsenliga Oktoberfesten i München. Avresa från Malmö sker klockan 17.00 den 25 september, med ankomst München morgonen dagen därpå. Hemresa sker på eftermiddagen 28 september, med ankomst Malmö nästa morgon. Med på tåget finns Snälltågets restaurangvagn ”Krogen” med en meny som passar till de bayerska festligheterna. Årets Oktoberfest är den 187:e och pågår från 17 september till 3 oktober 2022.

Campingbio är nu ute på en rikstäckande turné

Äntligen efter två inställda turnéer är Campingbio ute på en rikstäckande turné. Premiären ägde rum den 28 juni på Pite Havsbad och nu har Campingbio tagit sig vidare nedåt landet. Totalt besöks 33 campingplatser och turnén avslutas i Linköping på Sandviks Camping den 3 augusti. Campingbio är gratis och bjuder på två filmvisningar, den tecknade filmen Pelle Svanslös samt familjefilmen Lyckligare kan ingen vara. Dessutom arrangeras aktiviteter och tävlingar. Du kan se turnéplanen på Campingbios webbplats.

Leveransproblem och oro i husbils- och husvagnsbranschen

Husvagnsbranschens Riksförbund (HRF) summerar ett halvårsskifte som speglar en vår kantad av leveransproblem på grund av coronapandemin, allmän oro på grund av kriget i Ukraina och oro för kommande räntehöjningar. Trots detta är nivåerna på försäljningen av nya husvagnar och husbilar i linje med det ”normala” om man bortser från förra årets pandemieffekt.

  • Husvagnsregistreringar för juni 2022: 461 husvagnar (motsvarande månad 2021: 574 husvagnar)
  • Husbilsregistreringar för juni 2022: 528 husbilar (motsvarande månad 202: 738 husbilar)

Halland och Blekinge slår besöksrekord

Redan innan sommaren dragit igång ser det ut att bli ett rekordår för besöksnäringen i Halland. ”Siffrorna från Tillväxtverket talar sitt tydliga språk och näringen vittnar om att de har mer bokat än någonsin”, säger Anna Bengtsson, strateg på Visit Halland.

Den senaste rapporten från Tillväxtverket vittnar också om högtryck för Blekinge. Maj månads siffror för kommersiella gästnätter når en toppnotering för perioden med nästan 250 000 kommersiella gästnätter, vilket är nästan 20 000 fler än det tidigare bästa resultatet från 2017.

Tylösand, Halmstad. Foto: Alexander Hall

Evenemang på gång i Sommarsverige

Runt om i Sommarsverige arrangeras många olika evenemang. Här är några:

  • Musik vid vatten i Söderköping arrangeras för att fira Marinens 500-årsjubileum, med konserter och kanaldanser under 6 veckor.
  • Unsdagar i Helsingborg arrangeras under fyra onsdagar, med start den 20 juli. Ett tillfälle att unna sig en skön sommarkväll.
  • Inglasat 2.0 på Sollidens slott är en idéträdgårdsutställning som precis invigts och kan ses fram till den 2 oktober.
  • Falsterbo Horse Show invigdes den 9 juli och tävlingarna pågår fram till 17 juli.
  • Norrtälje stad 400 år arrangerar bland annat Jubileumskalas den 30 juli, samt många andra evenemang.
Söderköping, foto: Crelle Ekstrand

FREEDOMtravel Magasin 2022 ute på campingarna

Sist men inte minst, du har väl inte missat att FREEDOMtravel Magasin 2022 finns ute på 600 campingplatser mellan Mora och Ystad? Du hittar magasinet ibladat i tidningen ”Husbil och Husvagn på Väg”. Helt gratis i receptionerna! Magasinet finns också att läsa som e-tidning.

Veckans reflektion

Att leveransproblem ställer till det i husbils- och husvagnsvärlden är begripligt i dessa tider. Intresset för campingliv verkar det däremot inte vara något fel på. Och så kul med Campingbio! Vi hoppas kunna hänga på och se en av filvisningarna lite senare i sommar.

Missade du förra resenyheterna? Läs Sveriges bästa sommardestination och Sverige på global lista

Prenumerera på vårt nyhetsbrev