Annons

Denna måndag är det dags för flera nyheter med camping- och husbilstema, naturligtvis blandat med andra resenyheter! Förslag på sänkt skatt för husbilar, de 12 bästa campingarna enligt svenska folket och mycket annat. Missa inte att kika in varje måndag för senaste nytt!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Regeringen föreslår sänkt skatt för husbilar!

Finansdepartementet har remitterat en promemoria med förslag om att husbilar inte längre ska omfattas av malus, dvs den förhöjda fordonsskatt som gäller för vissa nya bilar under de tre första åren. Detta enligt Husvagns- och Husbilsbranschens riksförbund. ”Om förslaget blir verklighet tas malus bort för alla husbilar. Förslaget regeringen nu remitterar skulle innebära att malus inte längre ska tas ut för några husbilar, varken nya eller sådana som redan är i trafik”, säger Per Nilsson, ordförande i HRF.

Resa med husbil i Tyskland

De 12 bästa campingarna i Sverige – vinnarna av Campers’ Choice 2024

Efter den årliga omröstningen på Camping.se, där över 7 000 gäster röstade på sina favoritcampingar i Sverige, avslöjas nu resultatet av tävlingen Camping.se Campers’ Choice 2024. SCR tillkännagav de tolv vinnarna på branschens årskonferens i Göteborg 14 mars. Vinnarna har utmärkt sig genom att erbjuda unika upplevelser och ett värdskap i världsklass. Årets vinnare (utan inbördes ordning):

 • Bomstadbaden, Karlstad Swecamp, Värmland
 • Böda Sand Beach Resort, Öland
 • Daftö Resort, Bohuslän
 • Dragsö Camping & Stugby, Blekinge
 • Gekåsbyn Ullared, Halland
 • GrebbestadFjorden, Bohuslän
 • Gullbrannagården, Halland
 • Hultsfred Strandcamping, Småland
 • Stenrösets Camping Trollhättan, Västergötland
 • Särna Camping, Dalarna
 • Tingsryd Resort, Småland
 • Västra Kajen Camping, Norrbotten
Campers’ Choice 2024 på scen, foto: Niklas Maupoix / SCR Svensk Camping

Företagare från Öland och Värmland fick Svenska Campingpriset 2024

Svenska Campingpriset delas årligen ut till branschens mest framstående företagare. 2024 års vinnare hittar du på Öland och i Värmland. Kategorin Årets företagare 2024 vanns av Catrin Fägersten Sörensson, Saxnäs Camping Öland, och Årets hållbarhetsinsats vanns av IngMarie och Anders Junler, Klarälvens Camping i Värmland. Priserna delades ut på SCR Svensk Campings årskonferens i Göteborg.

Årets hållbarhetsinsats 2024 Klarälvens Camping, foto: Niklas Maupoix / SCR Svensk Camping

First Camp tar över campingen på Skara Sommarland

First Camp förvärvar campingverksamheten på Skara Sommarland och ingår ett långsiktigt samarbete med Parks and Resorts som driver Skara Sommarland. Campingområdet kommer uppgraderas och Sommarlandet utvecklas till en ännu mer attraktiv destination. Efter förvärvet har First Camp 72 destinationer varav 53 i Sverige. Precis som innan kommer gästerna kunna köpa paket med boende och sommarlandsentré, nu både genom Skara Sommarlands och First Camps hemsida.

Skara Sommarland camping, foto: Skara Sommarland

En resa är personlig och ändå möts resenärer oftast av ett generiskt presenterat erbjudande. Detta vill Tallink Silja Line ändra på med lanseringen av ”Kryssarna” som introducerar sex olika virtuella resenärer: City Charlie, Wellness Wilma, Family Frank, Nature Nina, Foodie Fredrik och Design Denise. Varje personlighet är skapad med hjälp av ett AI-verktyg, med målet att bistå kunderna i att bättre planera och skräddarsy sin reseupplevelse. Lär känna kryssarna här och testa vilken Kryssare du är här.

Distriktfem – Stockholms största kultursatsning – öppnar i Slakthusområdet

Den 27 april 2024 markerar startskottet för en ny era i Stockholms kulturliv. Slakthusområdet får nio nya lokaler för musik, kultur, konst, mat och dryck. Distriktfem sträcker sig över 3500 kvadratmeter och kan ta emot 5000 samtida besökare, med Fållan som dess kulturella epicenter. Bakom satsningen står Kulturarenor – gänget bakom bland annat Trädgården, B-K, Färgfabriken Evenemang, Eden och Under bron i Stockholm. Plats: Distriktfem, Stora Skorstensgatan 8, Johanneshov.

Initiativtagarna Jakob Grandin, Thea Mårdbrant och Martin Lagerberg, foto: Kegen Kajsa Lorentzon

Nya direktlinjer till Visby i sommar

BRA utökar sitt flygutbud inför sommaren och med det kommer de populära direktlinjerna mellan Norrköping och Visby, samt mellan Ängelholm och Visby, tillbaka. Med start den 3 juli och fram till den 11 augusti kommer BRA att trafikera linjerna med två avgångar i veckan, onsdagar och söndagar.

Allt fler svenskar vill uppleva körsbärsblomningen i Japan

Körbärsblomningen i Japan är en årlig händelse som representerar förnyelse och markerar vårens ankomst. Vanligtvis inträffar blomningsperioden från mitten av mars till april och sträcker sig över hela landet. Enligt data från Hotels.com har svenskars sökningar på Japan ökat med 10 % inför årets blomningssäsong jämfört med förra året, och sökningar på Kyoto och Osaka har skjutit i höjden med hela 35 % respektive 30 %. Här är fem hotell, varifrån man kan utforska blomningen:

 • Mitsui Garden Hotel Fukuoka Gion, Fukuoka
 • Resol Hotel Trinity Osaka, Osaka
 • Park Hyatt Kyoto, Kyoto
 • Hotel New Otani Tokyo The Main, Tokyo
 • The Westin Sendai, Sendai
Hotel New Otani Tokyo The Main

Veckans reflektion

Fantastiska nyheter att regeringen föreslår sänkt skatt för husbilar! Intressant också med alla campingnyheter – det märks verkligen att campingsäsongen är på ingång!

Missade du förra resenyheterna? Läs Så blir reseåret 2024 – och resmål för ”set jetting”

Prenumerera på vårt nyhetsbrev