Meny Stäng

Kroatien, dinosaurier och påsklovsaktiviteter

Annons

Vi önskar alla en fin vecka och inleder som vanligt veckan med resenyheter. Denna vecka blir det fokus på påsken: flygplatsköer i samband med påskresor, snötillgång i fjällen och påsklovsaktiviteter på museer och i parker. Håll till godo!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Croatia Airlines lanserar direktlinje till Split i sommar

Det kroatiska flygbolaget Croatia Airlines möter efterfrågan på solresor och återvänder efter en tids uppehåll till Stockholm Arlanda Airport med en ny direktlinje till populära semesterorten Split under sommarsäsongen. Med start den 10 juni, kommer bolaget trafikera sträckan mellan Stockholm och Split två gånger i veckan fram till slutet av september.

Split

Långa väntetider i säkerhetskontrollerna på Arlanda

På grund av ett ökat resetryck inför helgen och bemanningsbrist i säkerhetskontrollerna i Terminal 5 var det under fredagen långa väntetider för att passera säkerhetskontrollen på Arlanda. Inför och under påskhelgen kommer många resa med flyg och ett stort tryck väntas. Swedavia beklagar situationen och vi vill uppmana alla resenärer att vara ute i extra god tid, hålla sig uppdaterade via hemsidor ich appar samt checka in online när det är möjligt.

Tallink kör ej Stockholm-Riga 2022 och Isabelle blir flyktingboende

Tallink Grupp har tecknat ett avtal med Estlands socialförsäkrings-myndighet om att hyra ut fartyget Isabelle som tillfälligt flyktingboende. Fartyget chartas inledningsvis i fyra månader av de estniska myndigheterna, vilket kan förlängas. Uthyrningen innebär att bolaget inte kommer återinviga rutten Riga-Stockholm den 3 juni 2022, vilket tillkännagavs i slutet av mars. Bolaget ber om ursäkt av hela sitt hjärta till lettiska och svenska kunder som väntat på återinvigningen.

Skånes Djurpark investerar miljoner i dinosaurier

Skånes Djurpark fyller 70 år och investerar 14 miljoner kronor i parken. Till sommaren öppnar den stora nyheten “Dinosaurier”. Attraktionen byggs upp på ett nytt område i parken och täcker ett 3 000 kvadratmeter stort skogsområde. Även det nya övernattningskonceptet “Dino Camp” introduceras som en utveckling av succén med att övernatta bland djuren i parken. Skånes Djurpark öppnade för säsongen den 9 april och dinosaurieupplevelsen förväntas att öppna i juni.

Gott om snö och många skidbackar öppna inför påsken

Svenska skidanläggningar rapporterar om fina förhållanden inför påsken, från Branäs i Värmland till Riksgränsen i norr. Trots den sena påsken håller runt ett sextiotal skidanläggningar öppet. “Nu är bästa tiden, det som populärt kallas för den femte årstiden. Snö, påskledigt, långa dagar och sol innebär fin vårskidåkning för både vuxna och barn”, säger Titti Rodling, vd för SLAO, Svenska Skidanläggningars Organisation.

Påsklovsaktiviteter runt om i Sverige

Under påskveckan arrangeras familjeaktiviteter på många museer och parker runt om i landet. Här är ett axplock från veckans pressmeddelanden:

  • Göteborgsoperan har öppet hus den 12 april med familjeaktiviteter. Den 8-23 april pågår skapardagar.
  • Kolmården firar påsk i tolv dagar med Bamses äggjakt, Påskharen i Morotslandet, ny föreställning med mera.
  • Naturhistoriska Riksmuseet i Stockholm arrangerar familjeaktiviteter 9-18 april, bland annat ringmärkning av fåglar och Escape Room.
  • Skånes Djurpark bjuder under påskveckan på äggjakt, namninsamling till de nya rävarna med mera.
  • Tjolöholms slott har öppet 11-18 april, med bland annat påskäggsjakt, kaninhoppning och påskfirande á la 1800-tal.
Påskäggsjakt på Tjolöholms slott

Veckans reflektion

Jobbigt med långa köer i säkerhetskontrollerna! Man vill ju hellre att de hittar sätt att lösa det på, än att man ska få varningar. Om man kommer i god tid till flygplatsen ska man ju inte behöva riskera att missa flyget!

Missade du förra veckans resenyheter? Läs Direktflyg, campingapp med community och aprilskämt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev