Då var det dags för resenyheter igen, som varje måndag här på freedomtravel.se. Vi botaniserar i veckans pressmeddelanden och levererar ett urval av nyheter inom ämnena resor, camping och turism. Denna vecka blir det dessutom några aprilskämt!

BRA öppnar direktlinje mellan Ängelholm Helsingborg och Visby

BRA öppnar en ny direktlinje mellan Ängelholm Helsingborg Airport och Visby. Den nya linjen erbjuder avgångar tre dagar i veckan under sommarperioden mellan vecka 26-32. Utöver denna linje flyger BRA ytterligare fem direktlinjer till/från Visby under 2022, bland annat en utrikeslinje mellan Helsingfors och Visby.

SAS lanserar nya direktlinjer från Stockholm till Tivat och Pärnu

SAS lanserar två nya destinationer till sommarsäsongen: kuststaden Tivat i sydöstra Montenegro (12 avgångar från slutet av juni), och semesterorten Pärnu i Estland (sju veckor under sommaren). Flygbolaget har sedan tidigare annonserat att de under våren börjar flyga direkt till den polska huvudstaden Warszawa och i början av juni till Toronto i Kanada.

First Camp förvärvar campingar i Dalarna och Norge

First Camp, Skandinaviens största campingkoncern, förvärvar Leksand Resort AB, där Leksand Sommarland, catering, stugby och camping på femstjärniga Leksand Strand samt hotell- och konferensverksamheten Moskogen såväl som restaurangverksamheten vid Tegera Arena ingår. Kedjan förvärvar nu också GOL Campingsenter i Hallingdal, Norge. Koncernen har därmed 61 destinationer med en samlad årlig omsättning på cirka 1 miljard kronor.

Foto: Gol Campingsenter i Norge

Nedgång för campingfordon i mars – trots högt intresse

Mars månads registreringssiffror visar på nedgång för både husvagnar och husbilar, men det finns förklaringar enligt Husvagnsbranschens Riksförbund. Husbilar hade i mars 2021 onormalt hög registrering eftersom skattereglerna gjorde att även osålda fordon registrerades. Andra faktorer är att påsken är sen och det osäkra omvärldsläget. Intresset för mobilt boende är dock fortsatt högt. ”Vi ser tvåsiffriga bokningsökningar på många destinationer”, säger Peter Jansson tf VD på SCR Svensk Camping.

Världens första community för campingbranschen i en app

Nu lanserar Hollistay ”Camp & Talk” i sin app, ett nytt socialt (lokalt) nätverk för campingbranschen, där campingvärdar och campinggäster kan hitta och kommunicera med varandra. Gästen checkar in på Camp & Talk i appen när man anlänt till en camping eller ställplats. På så sätt kan de få kontakt med campingvärdar och andra campare på samma plats, få tips på saker att göra, kanske låna lite grillkol eller hitta någon som söker resesällskap.

Pelle Svanslös kommer till Furuvik

Årets stora nyhet på Furuvik är en av Sveriges mest kända och älskade barnkaraktärer – Pelle Svanslös! I sommar kommer Furuviks besökare få uppleva en unik Pelle Svanslös-föreställning på Lilla Scen, träffa Pelle och hans vänner, handla godis i butiken ”Maja Gräddnos Gosaker” och gå på (s)kattjakt i parken. Furuvik slår upp sina portar inför säsongen den 14 maj och har nyligen släppt biljetterna till sommarens alla dagar.

Aprilskämt bland veckans resenyheter

Det kom en del pressmeddelanden den 1 april som var spännande, men som vi inte riktigt vågar tro på, haha … Här är ett urval!

  • Främmande föremål funna under grävarbete på Skånes djurpark. ”Vi vet inte ännu vad det är som vi har stött på i marken, men det är rejäla grejer som inte är från vår tid”, säger Glenn André Viste Bøe, VD i Skånes Djurpark.
  • Glöm iPhone, nu kommer Wine Phone! The Winery hotell lanserar en smartphone med vinprovning, hageldetektor och dejtingapp bland funktionerna. Elon Must har anlitats som utvecklare.
  • Nu kan du söka jobb som krokodil, häxa eller prinsessa. Mötesarrangören Happy Tammsvik har hittat en lösning på personalbristen och vill inkludera alla.
Vin direkt ur appen … så praktiskt!

Veckans reflektion

Lite aprilskämt bland pressmeddelandena är ju uppfriskande! Intressant med den nya funktionen i Hollistays app – det ska bli spännande att se hur den funkar och tas emot. Vad tror du?

Missade du förra resenyheterna? Läs Virtuell invånare och vinnare av campingpris

Prenumerera på vårt nyhetsbrev