Meny Stäng

Furuviksparken – äventyr och vilda djur

Annons

Idag blev det en heldag i Furuviksparken i Gävle. Detta är en riktigt fin park med vilda och tama djur, äventyrsbad, tivoli och en hel äventyrsö. Peters bror och deras grannar hade tillsammans med sig åtta (!) barn till parken. Peters yngste son Billie (14) följde med oss.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vilda och tama djur i Furuviksparken

Det finns gott om både vilda och tama djur i den här parken. Min favorit blev absolut de fina lemurerna (sååå cools!) men det finns också många andra spännande djur såsom dvärgsilkesapor, lejontamariner, maror, orangutanger och kängurur. Dessutom finns en hel del fina tama nordiska djur, såsom gotlandsruss, linderödssvin och svensk lantrasget.

Förutom däggdjuren finns det fåglar, fiskar och reptiler att kika på i Furuviksparken. Här finns allt från påfåglar och flamingos till sköldpaddor och diverse sorters ormar. Med andra ord finns en hel del att kika på för den som är intresserad av djur!

Lemur Furuviksparken
Lemurerna är ju sååå coola!

Äventyrsö med aktiviteter

Det finns också en äventyrsö med många olika aktiviteter. Bland annat finns en höghöjdsbana, som blev väldigt populär i vårt sällskap. Nästan alla ville upp och klättra. Eller nåja, inte alla vi vuxna kanske, men barnen i alla fall.

När alla klättrat klart slängde sig Billie och de andra barnen i den stora poolen. Peter och jag softade en stund i gräset. Skönt att bara ligga stilla och inte göra något speciellt! Nu ska vi försöka ladda inför de tre sista arbetsdagarna innan den riktiga semestern börjar.

Höghöjdsbana Furuvikparken
Pontus på höghöjdsbanan
Furuviksparken höghöjsdsbana
Nathalie på höghöjdsbanan

Furuviksparken erbjuder så mycket

Här finns tivoli, scener för artister av alla de slag Berg och dalbanan som åker både fram och tillbaka och är den enda i Sverige. Bredvid poolen finns tre vagnar från Orientexpressen uppställda. Det här är original från 1800 talet från linjen mellan Paris och Istanbul. Ganska coolt.

Furuviksparken bör man uppleva två dagar för att hinna med allt, och självklart slappa i den mysiga miljön. Strax intill ligger också Furuviks camping.

Furuviksparken
Grönt är skönt …

Prenumerera på vårt nyhetsbrev