Meny Stäng

36 miljarder i förlust, digital kunskap och ”fågölskådning”

Annons

Många resenyheter i dessa dagar handlar om ekonomiska förluster, konkurser och permitteringar. Samtidigt försöker branschen förbättra sin digitala synlighet. Eller så kan man helt enkelt ägna sig åt … fågölskådning? Här är veckans resenyheter!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Svensk turism tappar 36 miljarder

Från mitten av mars fram till och med midsommar riskerar 36 miljarder kronor från utländsk turismkonsumtion falla bort till följd av coronakrisen. Detta visar nya beräkningar från Stockholms Handelskammare. Av de 36 miljarderna i presumtivt förlorad konsumtion av utländska turister belastas Stockholm med 13,1 miljarder, Västra Götaland med 6,6 miljarder och Skåne med 3,7 miljarder kronor.

9000 hotell och restauranger kan försvinna

Runt 9000 hotell och restauranger riskerar att försvinna till följd av coronakrisen. Detta visar en rapport som Visita tagit fram tillsammans med analysföretaget HUI. Enligt rapporten kan medianföretag inom hotell och restaurang klara sig i en till två månader utan hjälp.

Swedavia ger hyreslättnader till 100-tal flygplatsaktörer

Med regeringens stödpaket för hyreslättnader som utgångspunkt ger Swedavia nu ett 100-tal flygplatsaktörer hyressänkningar på upp till 50 procent. Redan i mitten av mars införde Swedavia hyreslättnader för ett 50-tal restauranger och butiker. I förra veckan fattades beslut om att även införa hyreslättnader för ett 50-tal som inte omfattas av regeringens stödpaket. Dessa kommer att få hyreslättnader på 25 procent.

flygplats

SAS börjar flyga mellan Landvetter och Arlanda igen

SAS börjar flyga mellan Landvetter och Arlanda igen, enligt flera tidningar. Trots att det finns rekommendationer om att undvika onödigt resande i landet menar man att det finns behov av samhällsviktiga transporter av både passagerare och gods. Trafiken kommer igång den 4 maj.

Flyg SAS

Besöksnäringen i Västerbotten ökar sin digitala kunskap

Som en hjälp i tuffa tider satsar Region Västerbotten Turism på att öka den digitala kunskapen hos länets företag inom besöksnäringen. Projektet Digitala steget anordnar digitala seminarier med syfte att öka besöksföretagens synlighet. Seminarierna, som snabbt blev fulltecknade, handlar om att använda Facebook, Instagram, TripAdvisor, Google Analytics, affärskonto i Google samt att skapa innehåll.

dator

Falcon introducerar ”fågölskådning”

I karantäntider är det många som arbetar hemma, eller behöver isolera sig på grund av förkylningssymtom. Då är det lätt att rastlösheten gör sig påmind, menar ölvarumärket Falcon som nu lanserar initiativet ”Fågelskådning från fönstret” tillsammans med fågelskådaren Stina Andersson. På Falcons webbsida kan man nu hitta en guide över vanliga fåglar, utifrån var i Sverige du bor.

Fågölskådning

Veckans reflektion

Turismbranschen drabbas hårt av coronakrisen, och man undrar hur många företag som kommer överleva. Vi undrar också hur det kommer gå för turismbranschen och företagen i övriga Europa. Hur ser världen ut post-corona?

Missade du förra resenyheterna? Läs Virtuell löptävling, digital fjärrturism och enbords-restaurang

Prenumerera på vårt nyhetsbrev