Meny Stäng

Virtuell löptävling, digital fjärrturism och enbords-restaurang

Annons

Resenyheterna är verkligen annorlunda nu för tiden. Fartyg och flyg transporterar last, medan upplevelser och möten mer och mer får ske digitalt. Vad sägs till exempel om att ”resa” till Färöarna genom ett digitalt ”fjärrspel” där du styr en lokalbo i det färöiska landskapet?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Finnair flyger last mellan Europa och Asien

Finnairs passagerartrafik har minskat kraftigt, men bolaget fortsätter transportera last mellan Europa och Asien. Under förra veckan flög bolaget över tio tur- och returflygningar med sina A350-flygplan. Lasterna innehöll förnödenheter, coronavirustester, färsk fisk med mera. För att öka lastkapaciteten har kabinerna i två A350-plan konverterats.

Flyg

Swedavias flygplatser skänker skyddsmaterial till vården

På Swedavias tio flygplatser finns vissa mängder personlig skyddsutrustning. Med anledning av coronapandemin och det exceptionella läget har Swedavia beslutat att skänka all skyddsutrustning och annan utrustning som flygplatserna kan avvara till vårdinrättningar runt om i landet. Totalt rör det sig om runt hundra andningsmasker för flergångsbruk, tusen skyddsglasögon, 100 000 engångshandskar samt ett par hundra stolpar med band för att separera köer.

MTRX accepterar flygbolaget BRAs biljetter mellan Stockholm och Göteborg

Flygbolaget BRA har meddelat att de ansöker om rekonstruktion och tillsvidare pausar trafiken. MTRX erbjuder därför BRAs resenärer mellan Stockholm och Göteborg möjlighet att kostnadsfritt boka om sina biljetter med MTRX. Erbjudandet gäller för resor med avresa fram till den 15 augusti och i mån av plats.

MTRX

TCS Lidingöloppet lanserar virtuell löptävling

Idag startar en helt ny löptour där totalt tio olika lopp ingår. Under april, maj och juni kan alla kostnadsfritt vara med i Virtuella Terrängserien Stockholm. Alla springer samma bana, men vid olika tidpunkter för att undvika trängsel i coronatider. Första pris är en resa och deltagande i TCS Amsterdam Maraton. I serien ingår populära motionsstråk i Lida i Botkyrka, Kungsholmen, Hellas i Nacka, Ågesta i Huddinge, Djurgården, Hagaparken i Solna, Ursvik i Sundbyberg och Lidingö.

Färöarna lanserar digital fjärrturism

Nu när man inte bör resa har Färöarna utvecklat och lanserat ett ”fjärrturismverktyg” så att du kan uppleva Färöarna live, medan du sitter hemma i soffan. En lokalbo utrustas med en live-videokamera och kan ”styras” av tittarna, som får styra en minut i taget.

Om du trycker ”vänster” går lokalbon vänster och om du trycker ”hoppa” hoppar lokalbon. Den virtuella turen går en gång om dagen och startar varje dag på nya ställen, ibland till fots, ibland på båt och ibland i helikopter. Turerna pågår åtminstone till och med 25 april och du hittar dem på remote-tourism.com.

Coronasäker enbords-restaurang har öppnat i Värmland

Flera tidningar rapporterar att en coronasäker enbords-restaurang har öppnat i Värmland. Serveringen består av ett dukat bord på en sommaräng och maten skickas i en korg från köket. På restaurangens webbsida, bordforen.com, står: ”Kanske är det den enda matsalen i världen som är helt säkrad mot covid-19. Självklart ska resande hit ske med försiktighet för tillfället. Men råkar du passera Värmland så lär du behöva äta nånstans. Och vi erbjuder både öppna vidder och en trerätters i det fria.”

Veckans reflektion

När man måste distansera sig socialt ökar behovet av digitala lösningar. Kanske tar vi några steg framåt i den digitala utvecklingen, nu när vi ibland inte har några alternativ?

Missade du förra resenyheterna? Läs Nytt miljövänligt fartyg och intresse för mobilt boende

Prenumerera på vårt nyhetsbrev