Meny Stäng

Sveriges bästa glass och Sveriges bästa ställplats

Annons

Sveriges bästa glass och Sveriges bästa ställplats kan vi berätta om idag. Det är måndag, och på måndagar presenterar vi alltid resenyheter här på FREEDOMtravel. Håll till godo!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Viking Lines destinationskryssningar en succé – Riga årets nya resmål

I slutet av september avrundade Viking Line kryssningssommaren med en sista långkryssning till Härnösand och Höga Kusten. Under sommarhalvåret har närmare 50 000 kryssningspassagerare rest med Viking Cinderella till utvalda destinationer runt Östersjön. Nu ser rederiet fram emot adventskryssningarna till Riga, som ser ut att bli en ny storsäljande destination. Viking Lines två kryssningar till Riga avgår med Viking Cinderella från Stockholm den 10 december samt den 17 december.

Pengar tillbaka vid regn – TUI lanserar vädergaranti

Som första reseaktör i Sverige lanserar TUI en vädergaranti som ger ekonomisk ersättning vid regn, i samarbete med Sensible Weather, ett företag inom klimatteknik. Vid bokning kan kunden teckna vädergarantin mot en tilläggskostnad baserat på väderprognosen för hotellets position. En prognos för regn på 1,5 mm per timme eller mer, under minst två timmar, aktiverar garantin automatiskt och ger utbetalning samma dag. Ersättningens storlek styrs av resans totalvärde. Vädergarantin lanseras i oktober och finns tillgänglig som tillval vid utvalda paketresor med TUI.

Clarion Hotel Draken har vaknat till liv – Sveriges högsta hotellbyggnad

Söndagen den 1 oktober slog Strawberry upp portarna till nya Clarion Hotel Draken. Mitt på Järntorget, i Göteborgs hjärta, har Clarion Hotel Draken rest sig med sina 34 våningar som bjuder på utsikt över hela staden. Totalt har hotellet 474 hotellrum och av dessa är tre av dem sviter belägna på våning 29 i byggnaden. Alla rum bär på en varm känsla med en industriell inredning där hotellets genomgående tema av filmhistoria tydligt både syns och känns.

Golf trendar i höst

Enligt Hotels.com har antalet gästrecensioner som innehåller ordet golf ökat med hela 35 procent bara i år, och med så många valmöjligheter i Europa kommer det inte som en överraskning. Oavsett om du är en nybörjare, ett golfproffs, eller om du bara är där för utsiktens skull har Hotels.com perfekta platser för alla golfare:

  • Finca Cortesin, Malaga, Spanien
  • Aphrodite Hills, Kouklia, Cypern
  • Anantara Vilamoura, Faro, Portugal
  • Verdura Resort, Sicilien, Italien
  • Elba Palace Golf & Vital Hotel, Fuerteventura, Kanarieöarna
Verdura Resort, Sicilien

Undersökning – här finns Sveriges bästa glass

En ny undersökning från Countryside Hotels avslöjar var Sveriges bästa glass finns. I toppen på listan hittar vi Söderköping i Östergötland, där köer till glassbaren Smultronstället ofta ringlar lång. På silverplats hittar vi glasstaden Åhus, med sin Åhusglass och Otto & Glassfabriken i närliggande Yngsjö. Här är topplistan, över Sveriges bästa glass:

  1. Söderköping
  2. Åhus
  3. Stockholm
  4. Nora
  5. Slöinge

Sveriges bästa ställplats 2023

Ställplats Naven har blivit framröstad som Sveriges bästa av tidningen Husbil & Husvagns läsare. En av framgångsfaktorerna är att lyssna på besökarnas förslag. Man har spel för utlåning, boulebana och bastu med panoramafönster. Ställplats Naven ligger i Västra Götaland, inte långt från Lidköping och Läckö Slott. Här kan du se alla nominerade ställplatser:

  1. Ställplats Naven (32 %)
  2. Arontorps kroppkakor & mat (23 %)
  3. Uvaparken (18 %)
  4. Gästplats Gränna (16 %)
  5. High Coast Whisky (11 %)

Veckans reflektion

Vi älskar att testa glass på sommaren, så någon dag ska vi nog presentera våra favoriter också! Kul med lista över bra ställplatser också! Av dessa har vi endast testat Gästplats Gränna, som är väldigt trevlig, så de andra har vi framför oss att testa. Vad säger du om glass- och ställplatslistorna?

Missade du förra resenyheterna? Läs Hit reser svenskarna i höst – och därför har vi flest husvagnar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev