Meny Stäng

Intresse för Sydkorea och sommarens nya resmål

Annons

Då var det måndag igen! Vi kör, som vanligt på måndagar, ”FREEDOMtravel NEWS”. Med andra ord presenterar vi korta utdrag ur veckans pressmeddelanden inom resor, camping och turism. Håll till godo!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Nu fördubblar Viking Line trafiken till Helsingfors

Från och med den 8 mars blir det återigen möjligt att resa varje dag med Viking Line mellan Stockholm och Helsingfors. Då sätter rederiet in Viking Cinderella som parhäst till fartyget Gabriella, vilket ger fördubblad kapacitet på linjen jämfört med tidigare.

Ny fine dining-restaurang på Arlanda

Swedavia fortsätter utveckla utbudet på Stockholm Arlanda Airport. Nu har äntligen restaurangen La Girafe by Pontus Frithiof öppnat på flygplatsen. Restaurangen, som tar avstamp i det mångkulturella Paris, erbjuder en skön atmosfär i två avdelningar, Bistro och Food & Bar, som har flygplatsens största bardisk och många rätter på menyn.

LaGirafe, foto: DubbelW

K-beauty har fått svenskar att söka på Sydkorea

Den virala K-beauty trenden har under det senaste året gjort svenskarna nyfikna på att utforska Sydkorea, och inte minst landets huvudstad Seoul. Enligt data från Hotels.com har sökningar på Sydkorea och Seoul ökat med 20 procent respektive 15 procent jämfört med föregående år. Här presenterar Hotels.com några av de bästa spahotellen i Seoul:

 • Conrad Seoul, Seoul – Prisbelönt spa med hydroterapi
 • Four Seasons Hotel Seoul, Seoul – Stilfullt hotell med urbant spa
 • Lotte Hotel Seoul, Seoul – Lyxig hotell med unika Sulwhasoo Spa
 • Andaz Seoul Gangnam, Seoul – Med The Summer House Spa
 • Grand Hyatt Seoul, Seoul – Lugn oas, med koreanska behandlingar
Conrad Seoul, Seoul, Sydkorea

Sommarens nyheter från TUI

Glamourösa Mykonos i grekiska övärlden, matmekkat San Sebastian i norra Spanien och anrika badorten Sopot på polska rivieran. Det är några av flera spännande nyheter som reseaktören TUI presenterar inför sommaren 2024. Här är några av TUIs nyheter i sommar, vilka är antingen helt nya destinationer alternativt destinationer med ett nytt och utökat utbud:

 • Grekland: Mykonos, Santorini, Halkidiki, Thessaloniki, Pelopennesos
 • Kroatien: Zadar
 • Albanien: Vlora
 • Italien: Gardasjön, Neapel och Amalfikusten, Positano
 • Cityresor: Gdansk och Sopot, San Sebastian, Stockholm, Köpenhamn
 • Konceptnyheter: Sju nya Blue Star hotell sommaren 2024
San Sebastian, foto: TUI

Lägre nyregistreringssiffror för husbilar och husvagnar

Antalet nyregistrerade husbilar och husvagnar minskar jämfört med samma period för ett år sedan. Intresset för både husvagn och husbil är dock fortsatt stort och fordonen används mer över hela året. Detta rapporterar Husvagns- och Husbilsbranschens riksförbund.

 • Husvagnsregistreringar för februari 2024: 44 husvagnar (jämfört med 62 motsvarande månad året innan)
 • Husbilsregistreringar för februari 2024: 83 husbilar (jämfört med 134 motsvarande månad året innan)

Visit Sweden gör rekordresultat och rankas högt i världen

Genom fler än 8 100 publicerade artiklar i över 40 länder på alla kontinenter, drygt 8 miljoner engagerade besökare och följare på sajter och i sociala medier samt närmare 100 000 prenumeranter av bolagets nyhetsbrev, var räckvidden för Visit Swedens marknadsföring rekordartade 2,7 miljarder personer år 2023. Visit Sweden rankas nu som världens 13:e bästa marknadsföringsbolag, av WARC Media 100.

Veckans reflektion

På TUI:s lista över nyheter kan vi konstatera att det finns några favoriter, såsom Gdansk/Sopot i Polen och Zadar i Kroatien. Dessutom finns några platser på vår ”bucket list” i form av San Sebastian och olika grekiska destinationer.

Missade du förra resenyheterna? Läs Helt ny kryssning, hotelltrender och tornerspel

Prenumerera på vårt nyhetsbrev