Annons

Idag presenterar vi en gästartikel av Sydafrikaresor

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Sedan starten 2003 har vi på Sydafrikaresor hjälpt tiotusentals resenärer att besöka vårt favoritland – Sydafrika. Vi vill underlätta för fler att uppleva detta fantastiska land med sina vilda djur, storslagna natur samt mat och vin i absoluta världsklass. Genom att regelbundet besöka Sydafrika håller vi oss
uppdaterade och samlar på oss de bästa guldkornen!

Sydafrika är ett av världens mest varierade länder – en mosaik av välkomnande människor, spännande kulturer, skiftande färger, livliga dofter och inte minst den långa, komplexa historien som format landet.

Blyde River Canyon

Under sin Sydafrikaresa väljer de allra flesta resenärer att inkludera safari vilket vi förstås rekommenderar. Oavsett om det är första eller tjugonde gången är det en helt unik upplevelse att hoppas in i safarijeepen och färdas genom bushen samtidigt som en ny dag gryr.

Sydafrikaresor

Alla är fulla av förväntan inför vad som väntar. Kanske möter vi en rytande lejonhane som går så nära jeepen att vi hade kunnat dra fingrarna genom den ståtliga manen eller träffar vi på en söt elefantunge som lite blygt gömmer sig bakom sin mamma. Ingen safaritur är den andra lik men känslan att möta dessa fantastiska djur i det vilda är alltid lika magisk.

En av våra favoritparken när det kommer till safari är Thanda Private Game Reserve. Parken som ägs av den svenske affärsmannen Dan Olofsson anses av många vara Afrikas bästa privatägda safaripark och har vunnit flertalet priser för bästa safariupplevelse.

Safari med zebror

Är ni ett större sällskap som reser kan ni välja att bo i den en av de generösa villor som finns i parken medan ni om ni reser på tumanhand med fördel bor på den lyxiga safarilodgen eller i de kolonialinspirerade safaritälten. Thanda erbjuder, utöver fantastiska boendealternativ, dessutom vackra naturscenerier och möjlighet till mäktiga djurupplevelser!

Thanda
Thanda

En fin kombination med safari är Sydafrikas förstklassiga matupplevelser och vin. Uppskattar ni goda viner ska ni besöka några av de många vingårdarna kring Stellenbosch och Franschhoek.

Vingårdar i Stellenbosch

Här produceras några av världens bästa viner. Njut av vinprovningar och mat på gårdar belägna i det vackert kuperade landskapet. Dagarna här är verkligen avkopplande och ger möjlighet att ladda batterierna!

Vingård i Stellenbosch

Ett bekvämt sätt att uppleva Sydafrika är att följa med på en av våra rundresor med svensktalande guide. I sällskap av en erfaren guide kommer ni snabbt nära resmålet, kulturen och lokalbefolkningen. Dessutom tar guiden hand om allt praktiskt och finns där om ni har frågor eller vill ha ytterligare tips.

Rundresorna passar er som vill uppleva en givande variation av aktiviteter i sällskap med likasinnade. Under våra rundresor varvas dagar välfyllda med utflykter med ledig tid som ger er möjlighet att utforska landet på egen hand eller att helt enkelt få tid att koppla av och njuta av semestern.

WIFI.se
Kapstaden i Sydafrika

När ni bokar er rundresa med oss är ni tryggt skyddade av paketreselagen och alltid i goda händer, hos våra resespecialister före avresa och hos våra guider under resan. Vi fokuserar på det personliga samtalet och en hög servicenivå!

Läs mer och boka med er resa på sydafrikaresor.se, det blir garanterat ett minne för livet!

Barn i Sydafrika

Prenumerera på vårt nyhetsbrev