Meny Stäng

En långhelg på hösten – några dagar på Ringsö

Att komma iväg på en långhelg på hösten är ett sätt att få den mörka årstiden att kännas lite mindre “tråkig”. Faktum är att man inte alltid behöver resa så långt för att få lite omväxling och ny energi. I helgen spenderade vi en långhelg hos våra vänner på ön Ringsö i Mälaren. Väldigt mysigt!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Att komma iväg på en långhelg på hösten

Det kan för all del vara mysigt att resa med husbil på hösten, men att vi tog husbilen den här helgen berodde mest på att vi inte har någon annan bil. Till ön Ringsö får man nämligen ta sig med liten privat båt, så husbilen kunde inte följa med hela vägen. Freedom fick snällt vänta på parkeringen på fastlandet.

Långhelg på hösten
Långhelg på hösten

Ringsö i Mälaren

Våra vänner Lennart och Beata har ett timmerhus på ön Ringsö i Mälaren. De skaffade det för längesedan eftersom Lennarts dröm var att bygga ett eget timmerhus. Bygget drog ut på tiden och avstannade under några år, men med Peters hjälp, och mycket eget jobb förstås, har de kommit framåt ordentligt under de senaste åren. Och visst är huset fint!?

Långhelg på hösten till Ringsö i Mälaren

Gästsängarna står på loftet, så där sov vi. Riktigt mysig utsikt genom det runda fönstret mot skogen och vattnet! Det fanns däremot ingen trappa till loftet, så vi fick klättra upp och ner på en hög stege. Men detta var det dags att ändra på!

Loft

Att bygga en trappa

Helgens byggjobb gick ut på att montera trappan. Den kom i små delar så lite pilligt att montera, men till slut gick det. Med gemensamma krafter fick vi också upp ett räcke. Nästa gång vi åker till Ringsö kommer det alltså vara bekvämare att ta sig upp till “vårt” sovloft!

Bygga trappa
Bygga trappa

Att jobba på distans

Det som är så bra idag är att man ofta kan, och gärna ska, jobba hemifrån. Jag (Helena) jobbade en del med mitt jobb, och Peter och jag deltog tillsammans i ett webbsänt seminarium om mat och vin i Ungern. Inspirerande!

Jobba på distans - långhelg på hösten

Att lära ut att äta krabba

När vi veckan innan pratade med Lennart och Beata nämnde de att de gärna ville lära sig att äta hel krabba. Det råkar ju vara en favorit i vårt hem, så vi hakade förstås på och tog med krabba, krabbverktyg och andra tillbehör. Det blev en riktigt god och trevlig måltid. Och ja, Lennart och Beata blev förtjusta i delikatessen!

Långhelg på hösten med krabbfest
Krabba

Långhelg på hösten med fiske

Du som följer vår blogg vet att vi också var ute och fiskade med nät i Mälaren, och det var kanske helgens höjdpunkt. Fantastiskt väder, tyst och stilla på vattnet, och fiskar i nätet.

Långhelg på hösten

Härligt att komma iväg på långhelg på hösten

Det är verkligen skönt att komma iväg så här på en långhelg på hösten. Det känns som att man gör en liten resa och man får byta miljö några dagar. Om man dessutom kommer ut i naturen känns det skönt med all frisk luft. Dagarna är ju kortare, men kanske desto viktigare att komma ut den där stunden då det är ljust.

Timmerhus

Har du kommit iväg på någon långhelg nu på hösten, eller planerar du kanske att komma iväg någonstans?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev