Meny Stäng

En helg med byggarbete i Stockholms skärgård

Annons

Har FREEDOMtravel blivit en flytt-, bygg- och vardagsblogg? Ja, man kan ju verkligen undra! Saken är den att vi den senaste veckan endast ägnat oss åt den här typen av jobb, och det är ingen idé att försöka hinna blogga om något annat. Du får hänga med i vår vardag helt enkelt!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Blidö i Stockholms skärgård

Vi har nu förflyttat oss från Upplandskusten (där vi hjälpt Peters mamma att flytta från hus till lägenhet) till Blidö, där vi nu hjälper Peters bror att bygga på sitt hus. De har under lång tid haft huset på Blidö som sommarhus, men nu bor de här permanent och därför vill de bygga ut huset till en större året runt-villa.

Peters bror är duktig på att bygga, men tidsplanen har blivit körig, bland annat eftersom han ägnat mycket tid åt att hjälpa sin mamma. Nu ska snart ett nytt kök levereras och det började bli riktigt stressigt … Vi är här för att hjälp till, och så är även en del andra släktingar.

Byggarbete

Jag (Helena) har i ärlighetens namn inte gjort några stora insatser i bygget, inte ännu i alla fall. Peter, som haft egen byggfirma i många år, har däremot kunnat bidra med allt möjligt. Han har bland annat satt socklar, lister, monterat dörr och kapat garderober, så att de ska få plats i ett rum som var lägre i tak än vad garderoberna var höga.

Instruktioner kan vara krångliga ibland, och den här instruktionen till ett dörrhandtag tog nog priset. Hur kan det vara så krångligt att montera ett litet dörrhandtag?

Faktum är att det var precis så krångligt. Instruktionen underlättade inte heller, men när Peter och hans brors fru slog sina kloka huvuden ihop löste det sig till slut.

En arbetsam vecka

Det har verkligen varit en arbetsam vecka, och samtidigt har vårt eget arbete blivit lidande. Vi behöver fixa en hel del med både husbilen och husbåten, och har också en del pyssel att ta tag i kring både webbshopen och företaget. Men det får bli en annan vecka helt enkelt …

Prenumerera på vårt nyhetsbrev