Meny Stäng

Att bygga hus på en ö i Mälaren

Peter hjälper våra vänner att bygga hus på en ö i Mälaren, och därför befinner vi oss just nu på vackra Ringsö. Här har vi kunnat njuta av det underbara sommarvädret, och det har till och med blivit bad. Men fokus ligger egentligen på att bygga hus! Sommarhuset på Ringsö saknar bland annat kök, rinnande vatten och riktigt golv …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Sommarhus på en ö i Mälaren

Ringsö ligger mitt i Mälaren, nära Selaön. Våra vänner Lennart och Beata började sitt lätt galna (men imponerande!) projekt med att bygga ett timmerhus från grunden här för många år sedan.

Efter några års (välbehövlig!) paus återupptogs byggandet förra året. Peter och hans bror var här och hjälpte till att bygga innertak och altan, bland annat. Kanske kommer du ihåg att vi skrev reportage både om Ringsö och om bygget av timmerhuset då?

Bygga hus på en ö i Mälaren
Peter på altanen på Lennarts och Beatas hus

Att Bygga hus på en ö

Igår åkte vi ut tillsammans med Lennart och Beata för att fortsätta arbetet. Att bygga hus på en ö i Mälaren är inte helt enkelt. Det gäller att planera noga, så att man har allt material man behöver. Det är inte så roligt att stå på en ö, med lång väg till närmaste byggvaruhus, och sakna … en skruv.

För att ta sig till Ringsö kör man via Södertälje och vidare till Stallarholmen och Selaön. Därefter krävs att man har en egen liten båt, och när man väl är framme på ön, ja då är det bra om man har tillgång till en fyrhjuling!

Selaön
Peter, Beata och Lennart med all packning som ska över i båten

Nya byggprojekt

Utvändigt är huset i stort sett klart och nu finns även innertak och isolering samt en stor altan. Däremot finns inget kök, inget rinnande vatten och inget riktigt golv. Det är alltså sådana saker som står på agendan! Vill du se hur köket blir när det är klart? Fortsätt följa bloggen, så lovar vi att återkomma med resultatet!

Sätta kök i sommarhus
Det nuvarande köket är … spartanskt

En härlig dag i solen

Peter och Lennart började planera för kakelsättning i köket och jag fick en jobbig eftermiddagssläng av migrän, men bortsett från det hade vi också en riktigt härlig dag i solen. Jag var till och med nere vid stranden och badade (perfekt sätt att kyla av huvudet!) och det var riktigt skönt. Inte alls så kallt som jag trodde att det skulle vara, och dessutom fantastiskt vackert!

Jag mådde bättre på kvällen och vi kunde njuta av en skön kväll på altanen. Peter kommer stanna hela veckan för att bygga och jag (Helena) åker hem till husbåten idag.

Ön Ringsö
Ringsö i Mälaren
Ringsö brygga

Prenumerera på vårt nyhetsbrev