Meny Stäng

Weekendstäder i Sverige – 10 svenska städer att besöka

Här hittar du tips om trevliga weekendstäder i Sverige. Har du tröttnat på att sitta hemma medan höstmörkret sänker sig? Varför inte passa på att upptäcka en ny stad i Sverige?

Spännande weekendstäder i Sverige

Igår tipsade vi om spännande weekendstäder i Europa. Nog är det härligt med en tur ner på kontinenten, men ibland räcker med med lite nya vyer på hemmaplan för att hösten ska kännas roligare. Det finns många intressanta weekendstäder i Sverige. Här hittar du tips på några!

1. Malmö

För dig som gillar: Charmiga kvarter, street art och museer

Malmö är en livlig och spännande stad, med fina stränder, charmiga kvarter, läcker street art och mat från alla världens hörn. Du kan hänga på mysiga Lilla Torg, besöka Malmöhus slott eller kanske kika in på det minst sagt annorlunda museet ”Disgusting Food Museum”. Om du blir så förtjust att du vill stanna längre hittar du lägenheter att hyra i Malmö här.

Weekendstäder i Sverige - Malmö

2. Borås

För dig som gillar: Konst, design och street art

Borås bjuder på allehanda konstupplevelser i form av street art, skulpturer, konstmuseer och konstfestivaler. Dessutom finns ett mycket intressant textilmuseum. Missa heller inte Borås djurpark eller de fina naturområdena i stadens närhet!

Weekendstäder i Sverige - Borås

3. Västerås

För dig som gillar: Historia, slott och friluftsmuseer

Västerås är både en historisk och en modern stad vid Mälarens norra strand. Du kan upptäcka den charmiga gamla Kyrkbacken, strosa längs Mälarpromenaden eller ta dig upp på Djäkneberget. Intressanta sevärdheter inkluderar Vallby friluftsmuseum, Tidö slott och Anundshög.

Weekendstäder i Sverige - Västerås

4. Stockholm

För dig som gillar: Storstadsmiljö, båtturer och museer

Sveriges huvudstad har massor att erbjuda i form av kultur, historia, nöjen och upplevelser. Du kan mysa i Gamla stan, strosa på Djurgården eller besöka Kungliga slottet. Det finns gott om sightseeingturer – både på land och på vatten – liksom intressanta museer, såsom Vasamuseet, Vrak och Abba-museet.

Weekendstäder i Sverige - Stockholm

5. Uddevalla

För dig som gillar: Västkustmiljö, natur och kurortslugn

Uddevalla brukar kallas ”hjärtat i Bohuslän”. Här kan du promenera längs den fantastiskt fina strandpromenaden, besöka det intressanta Bohusläns museum eller uppleva den charmiga gamla kurorten Gustafsberg. Runt om hittar du också fina naturområden, såsom Bokenäset.

Uddevalla

6. Norrköping

För dig som gillar: Industrihistoria, museer och mysiga caféer

I Norrköping kan du spana in industrilandskapet, som bjuder på en väldigt speciell miljö samt en del intressanta museer. Du kan också upptäcka kvarteret Knäppingsborg, som är fyllt av charmiga restauranger, caféer och butiker. Dessutom kan du göra utflykter till Löfstad slott, Arkösunds skärgård och Kolmårdens djurpark.

Weekendstäder i Sverige - Norrköping

7. Helsingborg

För dig som gillar: Caféer, slott och parker

Helsingborg är en härlig skånsk stad som har mycket att bjuda på. Du kan spana in Kärnan, strosa vid Gröningen och hänga på mysiga fik. Dessutom finns många spännande utflyktsmål, såsom Ramlösa brunnspark, Sofiero slott och Fredriksdals museer och trädgårdar.

Weekendstäder i Sverige - Helsingborg

8. Göteborg

För dig som gillar: Restaurangbesök, museer och trädgårdar

Sveriges näst största stad har mycket att bjuda på. Här hittar du många bra restauranger och spännande platser att besöka, såsom Haga, Trädgårdsföreningen, Den botaniska trädgården och Göteborgs konstmuseum. Eller varför inte göra en utflykt till Gunnebo slott och trädgårdar?

Gunnebo slott

9. Kalmar

För dig som gillar: Historia, slott och museer

Kalmar är en både fin och historiskt intressant stad. Här vill du inte missa att besöka Kalmar slott. Det är också trevligt att strosa runt på Kvarnholmen, där du kan beundra stadsportarna och Kalmar domkyrka. Missa heller inte Kalmar läns museum, som är mycket intressant.

Kalmar

10. Östersund

För dig som gillar: Vintersport, natur och caféer

Östersund är en trevlig stad, inte minst på vintern. Här kan du hänga i den mysiga vinterparken, fika på Badhusparkens café eller äta på någon mysig restaurang. Från Östersund är det också nära till vintersportorten Åre.

Östersund

Fler tips på weekendstäder i Sverige?

Har du besökt några av dessa städer? Vilken gillar du i så fall bäst? Har du kanske ännu fler tips på härliga och spännande weekendstäder i Sverige?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev