Meny Stäng

Weekendstäder i Europa – 10 storstäder att besöka

Annons

Här hittar du tips om härliga weekendstäder i Europa. Börjar hösten kännas mörk och tråkig? Är du sugen på att ge dig av på en weekendresa i Europa? I så fall hittar du tipsen här!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Spännande weekendstäder i Europa

Söker du storstadspulsen, ljuset vid Medelhavet eller kanske spännande kulturella upplevelser? Det finns fantastiskt många intressanta weekendstäder i Europa.

1. Prag

För dig som gillar: Historia, god mat och annorlunda museer

Prag är en vacker stad, med ett historiskt centrum som är upptaget på Unescos världsarvslista. Här kan du beundra sevärdheter som Karlsbron, det astronomiska uret och Pragborgen. Staden bjuder också på en lång rad annorlunda och roliga museer. Eller varför inte hänga med på en food tour?

Weekendstäder i Europa - Prag

2. Barcelona

För dig som gillar: Arkitektur, medelhavskänsla och nattliv

Barcelona är en härlig storstad vid Medelhavet, med en lång härlig sandstrand mitt i stan och ett aktivt nattliv. Här kan du strosa på promenadgatan La Rambla eller upptäcka de gotiska kvarteren. Dessutom finns en rad sevärdheter signerade Gaudi, såsom La Sagrada Familia och Casa Batlló.

Weekendstäder i Europa - Barcelona

3. Nice

För dig som gillar: Franska rivieran, kultur och god mat

Nice är en härlig stad vid den franska rivieran, där du med fördel strosa längs strandpromenaden Promenade des Anglais. Det är också mysigt att besöka den gamla stadsdelen och kanske besöka det fascinerande museet, och tidigare aristokratiska boendet, Palais Lascaris. Missa heller inte att njuta av fransk mat!

Weekendstäder i Europa - Nice Frankrike

4. Hamburg

För dig som gillar: Båtturer, musik och modelltåg

Hamburg är en spännande stad bjuder på allt från hamnliv och båtturer till Unesco världsarv och musikupplevelser. Här kan du också besöka Reeperbahn, världens största modelljärnväg eller konserthuset Elbphilharmonie.

Weekendstäder i Europa - Hamburg

5. Gdansk

För dig som gillar: Historia, båtturer och vackra hus

WIFI.se

Hansastaden Gdansk är en vacker stad, som du kan besöka antingen med flyg eller färja. Här kan du strosa bland fina hus och historiska stadsportar. Det är också möjligt att ta turer på floden med piratskepp. Eller varför inte göra utflykter till näraliggande Gdynia och Sopot?

Weekendstäder i Europa - Gdansk

6. Budapest

För dig som gillar: Vackra byggnader, bad i badhus och god mat

Budapest är en härlig stad fylld av vackra byggnader och kända platser, såsom Kedjebron, Budaslottet och Fiskarbastionen. Du kan hänga med på båtturer på Donau, bada i Budapests anrika badhus, hänga på ruinbarer eller njuta av god mat på stadens bästa restauranger.

Weekendstäder i Europa - Budapest

7. Istanbul

För dig som gillar: Folkliv, shopping, historia och god mat

Istanbul är en intensiv, myllrande och spännande stad. Här kan du shoppa loss i den stora Grand Bazaar eller besöka den historiska helgedomen Hagia Sofia. Dessutom finns flera slott och andra historiska sevärdheter. Missa heller inte att prova den härliga turkiska maten!

Grand Bazaar i Istanbul

8. Rom

För dig som gillar: Antik historia, romantik och god mat

Italiens huvudstad är som ett levande museum för historia, men bjuder också på romantik, god mat och sport. Några av de största sevärdheterna inkluderar Colosseum, Forum Romanum, Spanska trappan och Fontana di Trevi. Du kan också passa på att besöka Vatikanstaten, som är en självständigt stat, totalt innesluten av staden Rom. 

Weekendstäder i Europa - Rom

9. Bryssel

För dig som gillar: Seriefigurer, delikatesser och öl

Brysel är mer än EU-parlamentet! Här kan du strosa på det vackra torget Grote Markt, åka upp i Atomium, se mini-Europa eller kanske passa på att lära dig mer om seriefigurer. Naturligtvis kan du också frossa i belgiska våfflor, belgisk choklad och belgisk öl.

Se och göra i Bryssel

10. Reykjavik

För dig som gillar: Dramatisk natur, kultur och god mat

Reykjavik är en charmig och vackert belägen liten huvudstad. Här kan du se Hallgrimskirkja och konserthuset Harpa. Staden fungerar också som utgångspunkt för bad i Blå Lagunen eller utflykter såsom Gyllene cirkeln, då du kan se gejsrar och vattenfall. Missa heller inte att besöka spännande isländska restauranger!

solfärd i Reykjavik

Fler tips på weekendstäder i Europa?

Har du besökt några av dessa städer? Vilken gillar du i så fall bäst? Har du kanske ännu fler tips på härliga och spännande weekendstäder i Europa?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev