Meny Stäng

4 unika barer i Bryssel – som du inte vill missa!

Annons

Idag kan vi tipsa om fyra unika barer i Bryssel. Vi har hunnit se och uppleva mycket i Belgiens huvudstad, och vi kommer snart berätta mer. Det regnade rejält första dagen och det blev lite dåligt med fina bilder utomhus. Än så länge kan vi visa fyra annorlunda, coola och intressanta barer.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Unika barer i Bryssel

Det finns gott om coola barer i Bryssel, och det är kanske inte så konstigt med tanke på att Belgien är ett riktigt öl-land. Här är man oerhört stolt över sin öl, och det finns massor av små och stora bryggerier. Öl dricks inte hur som helst, utan gärna med omsorgsfull njutning.

Visste du till exempel att öl bör serveras med ett tjockt lager skum för att bevara smakerna på bästa sätt? Öl är lite för belgarna vad champagne är för fransmännen. Oavsett om du gillar öl eller inte. Här tipsar vi om fyra coola barer i Bryssel.

1. Delirium café

Om du ska besöka en enda ölbar i Bryssel så är det Delirium Café! Här finns det största urvalet av öl i hela världen med över 3000 olika ölsorter från över 60 olika länder. Redan 2004 kunde de skryta med 2004 olika ölsorter, vilket tog dem in i Guinness rekordbok. På det nedre planet beställer man öl i flaska och på det övre planer  beställer man öl på fat. Väldigt trevligt och väldigt skön stämning!

Strax utanför puben hittar du för övrigt den lilla statyn ”Jeanneke Pis”, som är som en liten syster till den mer kända statyn Manneken Pis. Den populära puben har faktiskt expanderat och finns nu även i Rio de Janeiro, Japan, Sao Paolo, Warszawa, Lissabon samt i Leesburg i USA.

Barer Byssel

2. Poechenellekelder

Puben Poechebellekelder har ett namn som kan översättas med ”dockkällare”, och det stämmer ganska väl överens med vad detta är. I den här lokalen, som har funnits sedan 1806, har man en gång spelat livlig dockteater. Nu får marionetterna istället underhålla pubgästerna genom att hänga och dingla ner från  taket.

Du kan välja mellan 150 olika sorters öl när du är här. Ägaren, Michel de Triest, är nämligen en stor ölälskare som letat rätt på öl från mikrobryggeriet runt om. Hit kommer visserligen en del turister, men också många i lokalbefolkningen.

Det finns till och med stamgäster som har sina namn ingraverade i kopparplattor i borden. Men även om du inte är stamgäst kan du kika in här och beställa årgångsöl. Puben ligger precis mitt emot den kända statyn Manneken Pis, och är inte svår att hitta.

Bryssel barer

3. La Fleur en Papier doré

Ett kanske ännu mindre och mysigare ställe bland alla barer i Bryssel är La Fleur en papier, som är en av de äldsta och mest kända caféerna i Bryssel. Här serveras enkel mat, och framför allt kommer du hit för den goda ölen och för den nostalgiska känslan. Det här konstnärscaféet öppnades av poeten Geert van Bruaene 1944, och ingenting är rört sedan dess.

barerni Bryssel

4. Le Cirio

Sist men inte minst vill vi tipsa om Le Cirio. Idag är detta ett trevligt och vackert gammalt café med dekorationer från 1909, där det passar att ta en öl eller en drink. Stället ligger i centrala Bryssel, bredvid Börsen. Förr i tiden gick börsfolket hit för en drink, och den som inte hade gjort så lyckade affärer beställde gärna ”en halv och en halv”.

Den här drinken serverades i ett champagneglas, med bestod av hälften bubbel och hälften vitt vin – alltså en betydligt billigare drink än ett glas champagne. Det går fortfarande bra att beställa den klassiska mixade drycken, vilket vi provade. Hur det smakade? Det satt fint, och det var skönt att värma sig inomhus medan regnet skvalade utomhus …

Bryssel drink
Alla våra bästa tips om Belgien. Klicka på bilden!

Denna resa är delvis en pressresa i samarbete med Visit Flanders och Brussels Airlines. Alla texter, bilder och åsikter är som vanligt våra egna.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev