Meny Stäng

Flandern i Belgien har överraskat oss positivt

Flandern i Belgien har verkligen överraskat oss positivt. De fina städerna i den här regionen ligger nära varandra och bjuder på allt från medeltidskänsla och historia till god mat, shopping och utomhusaktiviteter. Vi har haft så fullt upp med allt vi vill göra här att vi har svårt att hinna blogga. Här kommer en snabb hälsning från Flandern!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Flandern i Belgien

Flandern i Belgien, eller Vlaanderen som området heter på nederländska, är den region i Belgien där man pratar nederländska (flamländska). Här ligger bland annat de tre städer som vi besöker under den här resan: Brygge, Gent och Antwerpen.

Flandern i Belgien

Det här området har verkligen överraskat oss positivt! Både Brygge och Gent är otroligt fina städer med charmig medeltidsbebyggelse och långa slingrande kanaler. Det är också nära mellan de tre städerna, vilket gör att det är enkelt att besöka alla tre.

Brygge i Flandern i Belgien

Flandern känns också tryggt och det har varit enkelt att hitta ställen att stå med husbilen över natten. Vi har stått både på camping och ställplats, och dessutom fricampat en natt. Så fort vi bara hinner kommer vi lista alla platser vi stått på i Belgien under ”Campingar och ställplatser i Belgien” i menyn.

Får i Flandern i Belgien
När vi fricampade vaknade vi på morgonen av att en rad får (och en get!) spatserade förbi vår husbil

Härliga dagar i Flandern

Vi har verkligen haft (och har fortfarande!) fullt upp under de här dagarna. Självklart kan man ta det lugnt när man är i en stad, men samtidigt är det så mycket vi vill passa på att se och göra när vi är här. Vi har hittat på massor av roliga saker att göra i Brygge, och vi har också hunnit njuta av god mat och belgisk öl på restauranger i Gent.

Peter med öl i Flabdern i Belgien

Dessutom har vi hunnit med en hel del annat! Faktum är att vi haft så mycket för oss att det blivit riktigt svårt att hinna blogga. Bland annat har vi varit ute på cykeltur! Men vi lägger in länkar till blogginläggen här nedanför. Vi kan varmt rekommendera att besöka Antwerpen, Gent och Brygge!

Cykla i Gent, Flandern i Belgien

Antwerpen

Den belgiska staden Antwerpen är centrum för diamanthandel och diamantförädling. Staden är en hamn- och industristad och har också ett rykte som modestad.  Som turist kan man bland annat passa på att se Rubens barockmålningar, besöka diamantmuseum eller kanske prova öl på bryggeriet De Koninck.

Antwerpen staty

Gent

Gent i Flandern är en charmig och avslappnad studentstad med medeltida kvarter och en flod som rinner genom staden. Gent är inte lika känd som klassiska Brygge, men på sitt sätt minst lika trevlig tycker vi. Här kan man ta båtturer på floden, cykla från museum till museum eller utforska stadens restauranger och delikatessbutiker.

Gent

Brygge

Brygge är en charmig liten stad i Flandern i Belgien. Här hittar du medeltida bebyggelse med trånga gränder och mysiga kanaler där du kan göra trevliga båtturer. Här finns också ett lokalt bryggeri, massor av butiker som säljer belgisk choklad och en hel del intressanta museer.

Alla våra bästa tips om Belgien. Klicka på bilden!

Info och fakta om Flandern i Belgien

  • Land: Belgien
  • Regionens namn: Flandern på svenska, Vlaanderen på nederländska och Flandre på franska
  • Folkmängd: 6,5 miljoner (2018)
  • Största stad: Antwerpen
  • Provinser och provinshuvudstäder: Det finns sammanlagt fem provinser med varsin provinshuvudstad. Antwerpen (Antwerpen), Brabant (Leuven), Limburg (Hasselt), Östflandern (Gent) och Västflandern (Brygge).
  • Språk: Nederländska (flamländska)
  • Industrier: Bilindustri (Opel/Vauxhall och Volvo)
  • Sport: Cykelsport

Prenumerera på vårt nyhetsbrev