Meny Stäng

Bryggeri i Antwerpen – och en rejäl köttmåltid

I samarbete med Visit Flanders

Nu har vi rullat vidare från Gent med husbilen och hunnit med att besöka ett bryggeri i Antwerpen, i Belgien. På bryggeriet De Koninck åt vi också middag, och det blev en minst sagt rejäl köttmåltid.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Från Gent till Antwerpen

En av de saker vi gillar med Flandern i Belgien är att avstånden mellan olika platser är så korta. Det tog ungefär en timme att köra från Brygge till Gent, och sedan tog det ungefär lika lång tid att köra från Gent till Antwerpen.

Gent - Antwerpen

I Antwerpen tog vi in på en bemannad ställplats som heter Camperpark Vogelzang på Vogelzanglaan 7-9. Den här ställplatsen ligger i utkanten av stan, och man tar sig ganska enkelt in till stan med buss.

Ställplats Antwerpen

Antwerpen är, med sina runt 500 000 invånare, en betydligt större stad än Brygge och Gent. Vi har sett oss om litegrann, och vi återkommer med mera imorgon. Idag berättar vi om vårt besök på bryggeri i Antwerpen!

Antwerpen

Bryggeriet De Koninck

Vi har besökt ett bryggeri i Antwerpen som heter De Koninck. Vi har besökt flera bryggerier förut, men att komma hit var verkligen en upplevelse utöver det vanliga! För det första var turen genom bryggeriet mycket speciell, och för det andra finns det mer än öl här. På plats tillverkas också ost, och det finns bageri, chokladbutik och ölshop …

De Koninck

Annorlunda tur på bryggeri i Antwerpen

Turen inleddes med en öl på gården utanför bryggeriet, och avslutades med en öl inne i bryggeriet. Mellan dessa två öl fick man gå en tur genom bryggeriets historia utan guide, medan man istället guidades av olika filmer och rörliga animeringar. Mycket, mycket snyggt och modernt!

Bryggeri guidning
Ser du att taket är gjort av vinglas?
Bryggeri i Antwerpen
Nej, här bryggs ingen öl. I behållarna visas film!
Bryggeri Antwerpen
Ytterligare en öl efter avslutad tur

Middag på restaurang Black Smoke

Efter rundturen på bryggeriet tog vi en öl på bryggeriets takterrass, innan det var dags att testa bryggeriets restaurang Black Smoke.

De koninck takbar

Black Smoke är en restaurang för köttälskare, med massor av grillat på menyn. Inredningen är också cool och lite rå, där man blandat tegel och metall.

Black Smoke Koninck bryggeri

Vi gav oss på en ”Black’s BBQ Bonanza”, som är en stor köttplatta att dela på. Jag var först tveksam eftersom jag var rädd att det skulle vara för mycket (och jag avskyr att slänga mat), men när personalen sa att vi kunde ta hem resterna i en särskilt avsedd påse lät jag mig övertalas!

Middag Black Smoke
Peter är beredd att hugga in …

Vi serverades en halv grillad kyckling, oxbringa, revbensspjäll, pulled pork och en korv, tillsammans med klyftpotatis, sås, hummus, coleslaw och olika inlagda grönsaker. Supergott! När vi ätit klart kom personalen in med en grillpåse så vi kunde ta med oss resterna hem. Perfekt för ännu en middag i husbilen!

Ölen då? Vi hann prova några olika och hittills är favoriten den öl som heter Wild Jo. Men vi har köpt med oss ett gäng öl hem, så vi återkommer när vi haft ölprovning!

WIFI.se
Black Smoke Antwerpen
Om vi åt upp allt? Nej, inte direkt …

Video från De Koninck bryggeri i Antwerpen

Peter har också klippt ihop en film från vårt besök i bryggeriet. Kolla gärna in den!

Alla våra bästa tips om Belgien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev