Meny Stäng

Web Summit 2018

Annons

Idag presenterar vi ett gästinlägg av Sökmotorkonsult.se

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vackra gamla byggnader i all ära, men Lissabon har mer att bjuda på än bara historisk arkitektur och de mer moderna kakelfasaderna. Till exempel Web Summit.

Genom att delta på en konferens kan du hålla dig ajour om de senaste tekniktrenderna, strategierna, tipsen och verktygen. Teknikkonferenser utgör dessutom utmärkta möjligheter för dig som vill utöka ditt affärsnätverk och träffa potentiella kunder. Allt detta kan ske mellan de olika sessionerna, i samband med officiella nätverksevent, eller till och med på pubar eller restauranger.

Oavsett om du är i behov av hjälp eller inspiration från experter i branschen, vill utbyta idéer och tankar med likasinnade, eller vill upptäcka nya taktiker som du kan implementera så fort du kommer tillbaka på kontoret, finns det gott om tech-konferenser att välja mellan. Det är dock få av dessa som är lika mäktiga som Web Summit.

Web Summit 2018 ägde rum i november detta år, i den vackra portugisiska huvudstaden Lissabon. Nästa år går konferensen av stapeln den 4-7 september, så passa på att förlägga semestern här om du är intresserad av teknik och innovation!

Världens största tech-konferens

På bara åtta år har Web Summit vuxit från 400 till 70 000 deltagare från fler än 150 länder. Aldrig tidigare har en konferens vuxit sig så pass stor på så kort tid.

Web summit började som en enkel idé 2010. Denna idé gick ut på att koppla samman tech-gemenskapen med alla branscher, såväl nya som gamla. Detta har visat sig vara ett recept för framgång. Web Summit har vuxit till att bli den största tech-konferensen i världen.

Konferensen har också kommit att bli Europas största och allra viktigaste marknadsplatsen för teknikbranschen. Web summit är också en global mötesplats utan dess like för världens mest innovativa teknikbolag och de som är intresserade av hur dessa innovationer kan förändra deras liv och företag.

Talare och föreläsningar

Web summit består i grund och botten av flera olika konferenser som samsas under ett och samma tak. Under den tre dagar (eller snarare tre och en halv dag) långa konferensen 2018 gick 24 konferenser med sammanlagt 1 200 talare av stapeln. PandaConf och Growth summit är två av de event som ingick i Web summit 2018.

Listan över talare innehåller en mäktig skara från tech-eliten. Dessa är bara några av de inflytelserika personer som talade under Web Summit 2018:

  • Lisa Jackson, vice VD för miljö, politik och sociala initiativ på Apple
  • Ev Williams, grundare av Medium och tillika bolagets VD
  • Brad Smith, VD för Microsoft Corporation
  • António Guterres, FN:s generalsekreterare
  • Emmett Shear, VD för Twitch

Priser

Priset för att delta på Web Summit 2018 låg på mellan 400 euro och 24 995 euro, beroende på vilken slags biljett man köpte. Redan nu har föranmälan till nästa års upplaga av konferensen öppnat. I skrivande stund kan man ta del av ett erbjudande där man får köpa två biljetter till priset av en (850 euro).

Andra tech-mässor du inte får missa

Även om Web summit förstås är den främsta tech-mässan av de alla, finns det också ett antal ytterligare konferenser att hålla utkik efter. Det finns en konferens för i princip varje del av den stora och mångfacetterade IT-branschen. Oavsett om du är intresserad av teknik i största allmänhet, eller främst intresserar dig för mobil teknik, molnteknik eller någonting helt annat, finns det en tech-mässa för just dig.

Dessa är några av de mest populära och spännande tech-mässorna världen över:

  • Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas den 8-11 januari 2019
  • Mobile World Congress 2019 i Barcelona den 25 februari 2019
  • Ciso Live! 2019 i San Diego den 9-13 juni 2019
  • Gitex 2019 i Abu Dhabi den 6-10 oktober 2019

Sammanfattningsvis kan man säga att om du är det minsta intresserad av teknik och innovation, är Web Summit något för dig. Eftersom konferensen alltid äger rum i Lissabon, kan du med fördel kombinera konferensen med andra spännande aktiviteter i staden och dess närhet.

Web Summit 2018

Prenumerera på vårt nyhetsbrev