Meny Stäng

Att underhålla en husbåt – reparation av landgång

Annons

Man måste underhålla en husbåt precis som man underhåller ett hus. Vi lyfte upp båten på land 2014 och byggde om och renoverade det mesta då, men det kommer alltid vara saker som måste fixas. Just nu hade vi egentligen inte tänkt fixa med båten, med tanke på att vi har fullt upp med att få husbilen klar till avresan på midsommar. Men så var det en sak som absolut måste fixas …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Hjul brukar väl vara … runda?

Vår landgång rör sig konstant mellan båten och bryggan och låter ofta litegrann (mestadels på ett mysigt sätt!), men på senare tid har den gnisslat, knakat och gnällt mer än någonsin. När jag tittade lite närmare på den såg jag att det ena hjulet inte längre var så mycket … till hjul. I varje fall inte om definitionen på hjul innefattar att de ska vara runda …

Trasiga hjul
Ett hjul som har sett bättre dagar …

Nya hjul och ny färg på landgången

Det blev akut att åtgärda problemet och Peter köpte nya hjul i butiken Tellus på Fridhemsplan. Det var lite bökigt att byta, eftersom landgången ständigt rör sig och rullar mot bryggan. Men det gick förstås att lösa! Peter baxade upp landgången på en liten hjulvagn för verktygslådor medan han gjorde bytet …

När han ändå var igång fick han för sig att måla landgången också! Den var bara målad med grundfärg och hade börjat rosta, så något behövde göras. Det blev både slipning och målning med ny färg. Detta hade vi inte tid med egentligen om man säger så, men det blev bra!

Projekt på gång?

Har du några renoveringsprojekt på gång i sommar med ditt hus, din sommarstuga eller din lägenhet? Eller kanske med din båt eller din husbil/husvagn?

Att underhålla en husbåt - Peter slipar för att kunna måla
Det är lite jobb att underhålla en husbåt – Peter slipar för att kunna måla
Landgång med nya hjul
Nya hjul och nymålat

Prenumerera på vårt nyhetsbrev