Meny Stäng

Gästblogg: Två veckor kvar …

Annons

Då var det lördag och dags för gästblogg med Elisabeth Haug igen

Känslan när man ser detta, efter ett helt år hemma i Sverige och med månader av planering. Så underbart att äntligen få vara nere i Alperna. I dag är det två veckor kvar tills vi åker med husbilen och vi är fulla av förväntan, även detta år.

Förberedelser inför långresan

Veckan har varit full av planering och förberedande med det som ska göras innan vi åker på långresa. Vi har haft stopp i i husbilens dusch under en lång tid, i och för sig inget problem då vi inte använder duschen, men ack så störande att något är fel.

Tjurruset

Ägnade måndags kvällen med att göra ett försök på att få den åtgärdad, såg ut att gå så där! Levde på hoppet hela tisdagen och skyndade mig ut till husbilen efter jobbet.

NOPE, gick inge bra, får kolla med firman som ska montera backkameran de har ofta smarta lösningar (Jocar i Åkersberga). Hoppas de kan ta loss slangarna till gråvattentanken och göra rent, vågar inte göra det själv.

Ska bli skönt med backkamera, kanske får jag sitta i bilen lite mer när vi ska parkera. Känns ju tryggare med en kamera, iallafall när man är ute och kör ensam. Har ju tänkt att ta bilen själv i höst när jag ska springa tjurruset.

Matlagning på resan

Har gått igenom köket, så till att allt är på plats och fick äntligen tag i en silikonform till min Omnia. Hittade till slut på Jula, det var inte lätt att hitta, i första julabutiken var den slut och i den andra så sa de att de inte hade den i sortimentet, gissa om butiksbiträdet blev förvånad när jag visade henne vart den låg 🙂

Omia

Nu ska det lagas mat! Behöver satsa på mer nyttigare eller i alla fall mer varierande mat än marinerat grillat kött och potatissallad med bea.  Känns ju så där att träna hela vintern för att äta upp mig på sommaren, nej bättre mat får det bli i år. Sen ska det ju passa alla i familjen, kan nog bli lite olika ibland. Pannkakor till Elias och mozzarellasallad till oss till exempel.

Matlagning i husbil

TIPS: Det finns en FB-grupp som heter Omniarecept som får snålvattnet att rinna

Här är några av mina idÉer till matlista

Tacogratäng (Omnia)Spagetti köttfärssåsMinestronesoppaCesarsallad
Fiskgratäng (Omnia)KycklingpastaFisksoppaGrekisk sallad
SkinkomelettPannkakorGrönsakssoppaUgnssbakad fisk (Omnia)
Grillad kyckling med mozzarellasalladFläskpannkaka (Omnia)Sill och färskpotatis, gräslök, rödlök, gräddfil 

Uppdaterad GPS

GPSen är hittad och uppdaterad, nu har jag väl blivit lurad att köpa en dyr karta men hittade en karta särskilt anpassat till husbilar. Vi har ofta tänkt: herregud, kan vi åka ner här? Eller, är det denna väg tillräcklig bred? Tänker att en karta för husbilar bör ta hänsyn till detta. Kartan hittades på TomTom.

TomTom

Minihalsdukar från varje land

Det här med lastbil … Maken gillar ju minihalsdukar och man SKA tydligen ha en för varje land man varit i. Det har varit ett uppdrag som Per har ägnat mycket tid åt och till slut har han hittat ett ställe som har de vi behöver, på FRANSKA!! Lyckades att gå via en engelsk sida och beställa hem dessa dyrgripar, nu lär maken vänta med spänning vid brevlådan. Såklart måste de ligga klara inför varje nytt land 🙂

Vill du få vårt nyhetsbrev?
Minihalsdukar
Så ser ut nu i vårt sovrum 🙂 Någon som känner igen sig??

Listor, listor, listor

I tisdags gjorde jag klart badrummet och medicinlådan. Alltid bra att med en medicinlåda är man åker med barn. På www.1177.se  finns det råd om vad man bör ha med sig på resan. Så bra.

Packning

Det minskar på min ATT GÖRA LISTA. Det är så skönt, samtidigt som det är halva nöjet att planera, tänka och längta. I helgen ska vi campa och njuta. Såg att solen skulle vara framme så det blir att umgås med goda vänner och ja ja, planera liiite med vänner som också ska söderut. Trevlig helg på er alla!

Missade du förra veckans inlägg om resan? Läs Gästblogg sommaren 2017: Husbilsresa genom Europa

Prenumerera på vårt nyhetsbrev