Meny Stäng

Gästblogg sommaren 2017: Husbilsresa genom Europa

FREEDOMtravel har den stora glädjen att presentera en gästbloggare denna sommar. Elisabeth Haug kommer varje lördag berätta om familjens spännande husbilsresa i sommar.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Å va roligt det ska bli att få blogga här på denna fantastiska sida och få berätta om vår resa som vi planerar att göra denna sommar. Jag  börjar med vår planering, det är alltid så spännande att se hur det faktiskt kommer att bli.

Hittills har vi aldrig följt vår planering till 100 %. Det kan vara köer, dåligt väder, trasiga bildäck, ja lite allt möjligt som gjort att vi planerar om under resans gång.  Ibland känns det helt enkelt  för långt att åka.

Vår familj

Först tänkte jag berätta lite om vem vi är så ni vet vem ni kommer att följa i sommar. Vår familj som är med på resan är min man Per, hans stora intresse är lastbilar, framför allt Scania. Det kan vara så att ni kommer se lite inspiration från detta, vi har ett antal vimplar, lampor mm i vår husbil.

Stora diskussioner har vi vad det det gäller inredning av husbilen och som allt annat i ett äktenskap kompromissar vi. Per får inreda bildelen (lagom) och jag inreder resten. Sen har vi Elias 7 år. En glad och pratsam  kille som är med på allt nytt. Tänk han har åkt husbil varje år sedan han var två år. Han vet ju inget annat på sommaren.

Elisabeth

Sen kommer jag, Elisabeth, jag vill att  det ska vara lätt att resa. Jag läser på om allt jag kommer över innan vi åker. Jag vill ha smarta lösningar på det mesta som underlättar livet. Vi har åkt husbil i 5 år tidigare och varit ute 4 veckor de senaste åren. Bland annat i Norge, Danmark, Tyskland, Polen , Ungern, Frankrike, Nederländerna, Österrike, Liechtenstein, Sweitz, Italien, Slovenien och Kroatien.

Husbilsresa

Planering inför sommaren 2017

karta husbilsresa

Vi har tagit semester 6 veckor och kommer vara ute hela sommaren. Min mans högsta dröm är att få åka husbil till Grekland!!

Ett tips, planera resan med  ViaMichelin, då kan man lägga in mellanstop och du får även en beräkning på kostnad. Helt suveränt.

Så här ser planen ut. Vi kommer sakta men säkert åka mot Kroatien med diverse sovstopp. Vi kommer att ha ett längre stopp i Legoland ,Ulm, Tyskland så Elias  och barnen i kompisarnas bil har något kul att se fram emot under resan neråt. Vi tänker oss att resan från Åkersberga till Novalja i Kroatien kommer ta en vecka och sedan har vi planerat 1 vecka på camping Strasko för att sedan dra oss vidare neråt.  Ett stopp i Gradac  på Makarska Rivieran hos goda vänner och sedan kommer vi att ta oss neråt som det passar.

Mycket är det att hålla koll på om man tänker sig att åka till de länder som finns med i planeringen, Grönt kort har vi beställt hos Folksam till bilen så check på den i alla fall.

Sitter med en god kopp kaffe och längtar till semestern, en lista tror jag bestämt att jag ska göra, så slipper jag hålla allt i huvudet.

Dagens kom ihåg lista: Att göra klart innan resan

  • Fixa gångjärnet på bakdörren som krånglar
  • Ta bort foten till den gamla parabolen (bort med onödig vikt)
  • Fixa nytt bord inne i bilen (det gamla är onödigt stort och lite för lågt när man har barnstol
  • Köpa en extra spisplatta (så jag kan stå ute mycket mer och laga mat)
  • Koppla in backkamera
  • HITTA GPSen, att den bara kan försvinna!!
  • Göra leklådor till Elias så att det inte bara blir spel under bilresan
  • Påminna maken om att fixa internationellt körkort (tror det behövs i typ Albanien)
  • Göra en smart matlista (grillat och potatissallad i alla ära, men i 6!! veckor?)
  • Sy gardiner till sovalkoven (Hur kan man göra gardiner som inte täcker hela öppningen!? )
husbilskök

Prenumerera på vårt nyhetsbrev