Meny Stäng

Veckans Gäst: Janne Varne och Frank Olsen, husbilsresenärer på Europa runt-resa

Annons

Janne Varne och Frank Olsen kommer från Sandnes i södra Norge och tycker om att vara ute och resa med sin husbil. För knappt två månader sedan gav de sig av på sin längsta husbilsresa någonsin. De har börjat resan genom att uppleva Norge ordentligt och kommer sedan resa genom bland annat Ryssland, Baltikum, Polen, Tjeckien och Kroatien för att komma ner till Grekland där de har semesterbostad och semesterlägenheter för uthyrning.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

På hemvägen kommer de att köra västerut och bland annat hinna uppleva Italien, Frankrike och Spanien. Hemma i Norge räknar de att vara till jul. Vi har passat på att fråga om förberedelserna, planeringen och om resan hittills. Vill du fortsätta följa den spännande resan gör du det på parets blogg Janne og Franks rejse och bobilblogg.

Kan ni berätta lite om er själva? Vilka är ni och vad gör ni när ni inte åker husbil?

Vi har vært ett par siden høsten 1990. Vi har til sammen 6 barn, alle jenter, tre hver! Janne har 3 barnebarn, Frank har to. Janne er 54 år. Hun er utdannet hjelpepleier (vårdbiträde). På fritiden strikker hun, går tur i skog og mark, leser og tilbringer tid med familie og venner.

Frank er 58 år. Han er utdannet elektoreparatør og har jobbet med produksjon av elektrisk utstyr. På fritiden går han en del turer sammen med Janne, tilbringer litt tid med familien, og er ellers bare glad for å ha fri :).

Hur kom ni på idén att göra den här långa husbilsresan?

Vi syntes alltid at ferien (semesteren) og helgene var alt for korte, så vi kom aldri langt nok med husbilen. Da fikk Janne en ide om at vi kunne ta ett friår fra jobben, spara litt penger, og kjøre i vei gjennom hele Europa.

Kan ni berätta lite om resrutten och om var ni befinner er just nu?

Reisen startet fra vår hjemby Sandnes 1 mai. Reiseruten er lagt opp med mye tid, nesten 3 månader, i Norge. Vi ønsker å se mest mulig av vårt vakre hjemland. Innimellom her også en uke i midtre Sverige.

Deretter, fra 23 juli går turen gjennom Russland, de baltiske landene, Polen og resten av øst-Europa ned til Hellas (Grekland) og Kreta. På Kreta har vi ett feriested med ferieleiligheter for utleie: www.villamarella.com. Her skal vi gjøre en del arbeider for å gjøre stedet klart for utleie fra sesongen 2017.  I november planlegger vi så å starte på hjemturen som går via de fleste land i vestlige Europa.

Akkurat nå er vi i Sundsvall, men vi beveger oss jo hele tiden, så når dette publiseres er vi tilbake i Norge, ved Bodø. Fra 20. mai har vi en 5 ukers periode der vi skal ha besøk av noen av våre døtre og barnebarn som kommer med fly. Oppdatert reiserute finnes til enhver tid her: Reiserute.

Janne Varne och Frank Olsen vid Kvitorp Camping i Molde mot Sunnmørsalpene
Janne Varne och Frank Olsen vid Kvitorp Camping i Molde mot Sunnmørsalpene

Ni planerar att åka genom en del mer ovanliga husbilsländer, som Ryssland och Vitryssland. Vad har ni för tankar kring det?

Vi har lyst å besøke alle land vi ikke har vært i tidligere. Russland har alltid virket spennende å besøke, på grunn av att det så lenge var “utilgjengelig” for turister. Vi ønsker også å se mer av landet enn bare St. Petersburg som de fleste turistene finner veien til. Derfor skal vi bruke 11 dager mellom Murmansk og St. Petersburg. Hviterussland har vi ikke bestemt oss for ennå. Det tar vi i såfall når vi kommer til Vilnius. Man kan få visum der.

Hur lång tid tog det att förbereda resan och vilka förberedelser gjorde ni?

Det tok ikke så lang tid å bestemme seg for å gjøre det egentlig, men fra vi hadde bestemt oss tok det ca. 3 år til reisen startet.

Forberedelser: Vi har spart opp en del penger, vi har begge sagt opp våre jobbar, vi har leid ut vårt hus på langtids utleie, og vi har fikset visum til Russland. Vi har også brukt en del tid på å lage en omtrentlig reiserute.

Vad har varit det bästa med resan hittills?

Friheten! Slippe å stå opp tidlig for å gå på jobb, og ikke ha noen forpliktelser overfor arbeidsgivere og kunder/klienter. Og det å leve i nutiden. Vi vet egentlig ikke hvor vi skal i morgen for eksempel, bare sånn omtrentlig. Hver dag bringer nye overraskelser og nye opplevelser. Og så elsker vi å komme ut i naturen og oppleve nye steder hele tiden.

Har ni upplevt några missöden eller något som inte blivit som ni tänkt? Berätta!

Heldigvis har vi ikke hatt noen uhell (missöden) så langt. Det eneste som ikke har blitt helt som tenkt er veien vi tar. Vi googler oss oss fram til severdigheter, og tar gjerne en annen vei enn først planlagt for å få med oss severdigheter og steder som vi ikke visste om på forhånd. Takk og pris for Google :). Vi sjekker også nøye campingplasser og deres beliggenhet før vi bestemmer oss for hvor vi skal dra neste dag.

Till sist en fråga vi ställer till alla vi intervjuar: Vilket är ert drömresmål?

Drømmereisen er den vi er ute på nå, altså en reise uten ett mål, men med mange. Vi ser også fram til framtidige husbilsreiser til steder vi ikke rekker denne gang.

Fiskebyn Bud utanför Molde i Norge
Fiskebyn Bud utanför Molde i Norge

Tack Janne Varne och Frank Olsen, för att ni ville dela med er av era erfarenheter och tankar!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev