Meny Stäng

Nordic Travel Blog event på Sheraton

I fredags kväll var det dags för ett av årets absolut största event för resebloggare: Nordic Travel Blog event. Eventet, som arrangerades av Travel & Lifestyle Nordic, samlade runt 100 nordiska resebloggare på Sheraton hotell i Stockholm. Det blev en lång och trevlig kväll med mat och vin, mingel, föreläsningar, galna (minst sagt!) upptåg och prisutdelning med fantastiska priser.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Förmingel på Scandic takbar

Redan innan eventet startade möttes några av oss resebloggare på Scandic Continentals takbar på Vasagatan. En trevlig och avslappnad start inför den utmaning som snart väntade …!

Scandic takbar
Christian från Matochresebloggen, Peter från FREEDOMtravel och Lisa från Livet från den ljusa sidan

Galen tävling i lag

När vi kom till Sheraton hotell vid 17-tiden blev vi direkt indelade i lag med varsin lagkapten. Alla lagen fick en timme på sig att lösa en rad uppgifter på stan. Det var allt från att sjunga “Macarena” på T-Centralen till att man skulle dansa Små Grodorna runt en lyktstolpe. Inte helt smärtfria uppgifter alltså!

Allt skulle förstås filmas och som bevis läggas upp på Instagram. Vårt lag gav järnet och för att hinna i mål i tid fick en av deltagarna till och med ta av sina högklackade skor och springa barfota genom stan …!

Sheraton event
Efter lagtävlingen på stan fick vi sitta ner för mat, vin och föreläsningar

Tema Schweiz

Den schweiziska turistbyrån i Sverige var huvudsponsor för eventet och Schweiz var därför ett genomgående tema under kvällen. Vi fick se bilder och filmer från landet, och man får ju säga att naturen nästan ser overkligt fantastisk ut. Vi bjöds också på schweiziskt vin och schweizisk ost – två väldigt angenäma bekantskaper.

Schweiz
Schweiz – bild från en av föreläsningarna!
Schweiziskt vin
Schweiziskt vin – väldigt gott!

Föreläsningar – bland annat Peter

Förutom att vi fick lära oss mer om Schweiz fick vi lyssna på föreläsningar om Youtube och om hur man som influencer kan samarbeta med företag. Den allra sista föreläsaren för kvällen var … Peter! Han berättade om ny digital teknik och funderade lite över vad det betyder för oss influencers.

Eftersom han misstänkte att publiken skulle vara lite “föreläsningströtta” vid 23-tiden gjorde han det hela ganska lättsamt, och chockade bland annat genom att dyka upp i … peruk!

Freedomtravel föreläsning
Peter föreläser på Nordic Travel Blog event på Sheraton

Sist men inte minst  – prisutdelning

Till slut var det dags för kvällens höjdpunkt: prisutdelningen. Jag kommer nog inte ihåg alla kategorier, men några som fick pris var Liniz Travel (kvällens bästa Instagram-bild), Norrskenet (Hero of Instagram), Traveler’s Edition (King of Youtube SEO), Livet från den ljusa sidan (Master of Facebook video), Northbound Journeys (Queen of video footage), Veera Bianca (Instagram) och Earth Wanderess (Explorer of the world).

Därefter var det dags att berätta vilket lag som vunnit den galna lagtävlingen. Det visade sig att juryn inte kunnat bestämma ett vinnande lag, utan valde två. Vilka två lag som vann? Mitt (Helenas) och Peters! Inte visste vi att vi var så bra på att sjunga Macarena och dansa Små grodorna mitt i stan, haha.

Vad vi vann? Det är faktiskt helt otroligt. Den schweiziska turistbyrån har lovat att flyga ner alla i de två vinnande lagen i businessklass till Schweiz och bjuda på en hel rad fina aktiviteter. Detta ser vi verkligen fram emot! Tack Anna och Cecilia på Travel & Lifestyle Nordic för en fantastisk kväll!

Nordic travel blog event prisutdelning
Cecilia från Travel & Lifestyle Nordic delar ut pris till Veera Bianca

Prenumerera på vårt nyhetsbrev