Meny Stäng

En lista om sommaren 2021

Annons

Nu är det väl dags för en lista, eller hur? En sommarlista snurrar i resebloggarvärlden, och vi hakar på. Hoppas att du tycker att det är roligt att läsa svaren på frågorna. Kanske vill du göra en egen lista och svara själv, i kommentarsfältet eller på din blogg?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

En lista …

Det var resebloggaren Annika, med bloggen Resfredag, som startade denna lista. Hon har en väldigt fin reseblogg för övrigt, så kika gärna in! Vill du se fler svar på frågorna kan du bland annat läsa hos våra andra bloggkollegor Dryden och Discovering the Planet. Vi kan erkänna att vi ändrat några av frågorna en aning, men … håll till godo!

Vart gick vår senaste resa?

Vår senaste resa gick till södra Sverige: Skåne, Blekinge, Småland och Öland. Helt fantastiskt verkligen! Kanske har vi underskattat Sverige tidigare? Det finns otroligt mycket att se och uppleva, oavsett om man gillar natur, historia, kultur, mat … Dessutom har ju vädret varit fantastiskt!

En selfie utanför Teleborgs slott i Växjö

Vilka TV-serier tittar vi på just nu?

Under vårens husbilsresor tittade vi inte alls på TV, eftersom vi inte har TV i husbilen. När vi kom hem till husbåten gav vi den norska serien ”Ragnarök” en ny chans, och nu gillade vi den! Fornnordisk mytologi är ju spännande!

Sedan började vi kolla på TV-serien Star Wars på Disney+. Vi måste helt enkelt erkänna att vi gillar fiction. Man har ju fullt upp med verkligheten ändå, så ibland är det skönt att fly in i ”overkligheten”.

Antal bloggutkast som ligger och väntar?

Inte så många! Jag (Helena) brukar sällan jobba med utkast, utan skriver oftast klart när jag håller på. Men just nu har vi skrivit några inlägg i förväg för att backa upp under Bulgarien-resan. Och jodå, några halvfärdiga alster ligger nog och skvalpar i väntan på bättre tider …

Hur är det med blogginspirationen?

Blogginspirationen är på topp faktiskt! Vi gillar att skriva om resmål och under två månaders tid har vi rest och upptäckt massor i Sverige, vilket förstås ger skrivlust. Det är bara tiden som sätter käppar i hjulet ibland …

Hur står det till med reslusten?

Det står bra till med reslusten. Det positiva med det senaste årets utmaningar är att vi lärt oss att uppskatta även Sverige som resmål. Om man plötsligt dessutom kan resa utomlands så känns det bara plötsligt som en bonus.

Det här blir vi glada av!

Vi blir glada av människor som hjälper varandra och andra, och av människor som är generösa i tanken. Det behöver inte handla om så stora saker. Ibland blir man glad av ett leende eller av ett positivt samtal.

Det här äter vi helst i sommar:

En del säger i värmen att ”jag blir inte hungrig när det är varmt”. Jag (Helena) begriper aldrig det där, för jag är precis lika hungrig som vanligt. Men, vi uppskattar kall mat och mindre matos. Vi gillar sushi, sallad och ”plocktallrikar”. Några sommarfavoriter: melon, avokado, kallskuret, salmalax, sparris och medelhavsfisken seabream.

Hit längtar vi just nu:

Eftersom vi precis just nu är på pressresa i Bulgarien så längtar vi förstås ingen annanstans. Det är ju precis det här vi vill göra.

Det här har vi tröttnat på:

Kommentaren ”Man ångrar aldrig ett bad” sägs ofta med en lätt uppfordrande ton. Kan man inte bara få välja själv om man vill bada eller inte, utan tjat och socialt tryck …?

Bad i Kroatien 2015

Det här trendar i våra flöden just nu:

Vi ser en hel del utlandsresor i flödena nu faktiskt. Det är framför allt Grekland som skymtar förbi, samt husbilsresor till eller i Kroatien.

Bästa citatet just nu:

There is no ”righ time”, there is just time & what you choose to do with it.

Senaste inköpet:

Strax innan vi reste till Bulgarien köpte jag (Helena) en liten mini-handväska på Rizzo på Drottninggatan. Den här lilla saken kostade bara 350 kronor, men jag känner redan att den kommer bli användbar i många sammanhang.

Det här funderar vi på just nu:

Hur kommer det bli med resandet och virusmutationerna? Om det nu inte hjälper bara att sluta flyga, hur ska vi då få ordning på miljön? Har vi lite för många partier i Sverige? Varför har sothönor så stora fötter?

Det här tränar vi helst den här sommaren:

Vi har fått inse att vi är periodare. Vi hade en lång period när vi joggade kontinuerligt, och vi har också haft träningsprogram vi följt. Men nu? Nej, inte alls tyvärr. Vi får svara ”promenader” och ”stadsvandringar”.

Peter

Hajpen sommaren 2021?

Trots att vi ser en del utlandsresor i våra flöden så känns det fortfarande som att det är ”Svemester” som är den stora grejen, oavsett om det är med husbil, båt eller i stuga. Några ord som dykt upp extra ofta: Österlen, vandring, Dalsland …

Hur mår vi just nu?

Tackar som frågar, vi mår ganska bra faktiskt. Vi skulle visserligen behöva komma igång med bättre vanor igen, men känslan är ändå bra. Solen och sommarvärmen har gjort sitt till för måendet denna sommar!

Hur mår du, och hur ser din sommar ut? Vad förknippar du med sommaren 2021? Finns det något som gör dig extra glad, eller som kanske gör dig upprörd eller irriterad?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev