Meny Stäng

Hälsningar från härliga Bulgarien

Här kommer en hälsning från härliga Bulgarien! Vi är på pressresa vid Svarta havet och upplever fantastiska stränder, god mat, historia och fina städer. Här kommer en första liten hälsning. När vi kommer hem berättar vi mer. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Äntligen på en utlandsresa

Det har varit överraskande fint och roligt att uppleva Sverige i år. Men visst har vi längtat efter att besöka intressanta och spännande resmål utomlands. I måndags var det äntligen dags. Då bar det av på pressresa till Svarta havet i Bulgarien!

Vi reste från Stockholm tillsammans med vår bloggkollega och vän Christian från Matochresebloggen. Flygturen gick med LOT Polish Airlines från Arlanda till Warszawa, och därifrån vidare till Bulgariens huvudstad Sofia.

I Sofia träffade vi våra norska medresenärer, Hannah och Jörgen, som driver instagramkontot @hannahlates. Sedan fortsatte vi med ytterligare ett flyg, till Varna vid Svarta havet.

Lång resa? Den kändes inte så lång, men när flygen kommer igång ordentligt kommer det gå direktflyg till Svarta havet, så då blir resan smidigare!

Ett härligt gäng

Vi kunde verkligen inte haft mer tur med resesällskapet! Christian är en god vän sedan tidigare, och Hannah och Jörgen visade sig vara fantastiskt härliga unga människor! De har både jobbat och rest i många länder, har en skön inställning till livet och har alltid nära till skratt.

Och vet ni ett lustigt sammanträffande – Hannah pratar liksom jag (Helena) isländska! På bilden nedanför kan du se hela gänget på en grymt skön strandbar på Sunny Beach.

Städer, historia, stränder, mat och vin

Vi har bara spenderat några dagar i Bulgarien, men det känns redan som att vi har hunnit se och uppleva massor. Vi har bland annat besökt den fina Unesco-staden Nesebar och landets tredje största stad Varna.

Överallt finns gamla vackra kyrkor och historiska lämningar såsom gamla romerska bad. För att inte tala om det väldigt speciella grottkloster som vi såg igår! Dessutom har vi besökt intressanta museer och fantastiskt vackra parker …

Vi har också hunnit uppleva de otroligt fina sandstränderna som finns här, som till exempel Sunny Beach. Och naturligtvis har vi ätit traditionell bulgarisk mat (chopskasallad, kött och fisk från Svarta havet bland annat) och provat riktigt goda bulgariska viner! Människor vi möter är väldigt trevliga och det känns verkligen positivt och roligt att resa runt här. Vi har faktiskt redan pratat om att resa tillbaka för att se sånt som vi inte hinner med på denna resan.

Vi är glada att vi bestämde att (nästan) inte blogga under resan, för det finns verkligen inte tid till det. Dessutom har min dator (eller batteriet troligtvis) gett upp, vilket gör att jag just nu bloggar från mobilen. Men jag ser verkligen fram emot att berätta mer om Bulgarien när vi kommer hem. Och så länge: följ gärna på Instagram, på @freedomtravelnews! Happy Friday!

Missade du förra Happy Friday? Läs Festlig middag, sommarhetta och snart utlandsresa

WIFI.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev